Migdalele dulci din Moncorvo
Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.
Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.
Denumirea „Cantucci Toscani” ÍGP Italia, este numele produsului din categoria dulciurilor obtinut prin prepararea unui aluat pe baza de faina, migdale dulci naturale integrale, zahar, oua, unt si miere, copt in cuptor.
Melasa este un subprodus al rafinarii zaharului, numit in Olanda, „Suikerstroop”, care se facea manual la inceputul secolului al XVII-lea si apoi era produs in fabrici.
In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.
Reteta de pulpa de iepure la cuptor din Franta.
Palmierul de zahar (Borassus flabellifer) este prezent in Cambodgia, iar din 2005, a fost recunoscut ca emblema a tarii printr-un decret regal.
Denumirea „Traditional Bramley Apple Pie Filling” exprima compozitia traditionala a produsului, respectiv mere Bramley cu apa, zahar, suc de lamaie si putin amidon de porumb pentru ingrosare.
Frunzele sale subtiri si suple, dar si gustul amarui si acru fac din varza „Varaždinsko zelje” DOP, Croatia, un ingredient esential al mancarurilor traditionale locale.
„Citron de Menton” este fructul intreg, proaspat, obtinut din urmatoarele soiuri ale speciei Citrus limon: Adamo, Cerza, Eureka, Santa Teresa si soiul local „Menton”.
Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.
Indicatia geografica protejata (IGP) „Lenticchia di Altamura” se refera exclusiv la lintea uscata din soiurile Laird si Eston. Acestea fac parte din specia Lens esculenta Moench (sinonime: Ervum lens. L., Lens culinaris Medic.)
Populatia walser, care venit din Elvetia, tara vecina, si stabilita pe teritoriul Ossola, din regiunea Piemonte, Italia, a dezvoltat o tehnica proprie de obtinere a branzeturilor.
Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.
„Danbo” este unul dintre cele mai renumite branzeturi daneze, cu un gust delicat, usor acid, aromat si usor de taiat.
Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.
Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.
„Melekouni” este un preparat dulce traditional produs in insula Rhodos.
„Fleur de sel de Guerande” sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.
Intre alimentele traditionale europene, mic dejun englezesc complet ocupa un loc aparte.
Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.
Salak este un fruct suculent, la fel de dulce ca mierea si acru ca ananasul.
„Marroni del Monfenera” sunt castane in stare proaspata provenind din ecotipul local de plante din soiul Castanea sativa Mill. var. sativa.
Cartofii „Bamberger Hörnla”, IGP, parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.
Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.
„Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.
„Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.
Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.
„Fenalar fra Norge” IGP, Norvegia, este o pulpa de miel sau de oaie, sarata, uscata si maturata, uneori afumata care se comercializeaza ca produs maturat sau traditional.
O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':
Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev