Cartoful rosu tipic de Colfiorito
Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.
Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.
"Potjesvlees uit de Westhoek" este un produs de carne si gelatina, protejat IGP din Belgia.
„Traditional Ayrshire Dunlop” (Marea Britanie) este o branza cu pasta tare fabricata din laptele integral crud sau pasteurizat al vacilor din rasa Ayrshire.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
„Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.
Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.
Oli de L’Empordà este un ulei de masline extravirgin, din Spania, protejat DOP din luna martie 2015.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.
„Liliputas” este o branza produsa manual, in Lituania, cu continut ridicat de grasime (50 % in substanta uscata), cu consistenta semitare si avand forma unui cilindru cu capete rotunjite.
Cooperativa Kuapa Kokoo ai agricultorilor de cacao, din Ghana, a infiintat o fabrica de ciocolata in anul 1998, cand a lansat in Marea Britanie, primul sortiment de ciocolata DIVINE.
Blanka Milfaitova, producatoare traditionala de marmelada din Cehia si-a schimbat radical viata in ultimele sase luni.
In cursul unei expeditii arheologice, oamenii de stiinta de la Saint-Petersburg au descoperit soiuri vechi de pere in regiunea Maikop, Republica Adigheia, a caror varsta este de aproximativ 5000 de ani.
Produsul „Weißlacker” sau „Allgäuer Weißlacker” a fost inregistrat de Germania, cu denumire de origine protejata DOP, in luna februarie 2015.
Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
Henri Willig, est un fermier din Olanda care a decis sa integreze productia si sa treaca de la comercializarea laptelui, la obtinerea de branza gouda.
Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana in data de 2 octombrie 2014.
„Piranska sol” este sare de mare, inregistrata DOP, recoltata, exclusiv, in zonele saraturate Secovlje si Strunjan, Sloveni, de pe o suprafata naturala formata din alge si minerale cunoscuta sub denumirea de „petola”.
Grepfrutul din Corsica, Franta, protejat IGP la nivel european din 8 octombrie 2014, este un fruct citric din soiul Star Ruby sau din orice alt soi al varietatii Citrus Paradisi ce respecta caracteristicile „Pomelo de Corse”.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat, in ianuarie 2015, branza Klenovecký Syrec in Registrul indicatiilor geografice protejate.
Piersica alba Pescabivona, IGP, Italia, este o varietate a speciei de Prunus persica produsa in Bivona, provincia Agrigento din Sicilia.
Focaccia di Recco col formaggio IGP, este un produs de patiserie din Italia, inregistrat la UE, incepand din luna ianuarie 2015.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
Gorgonzola, DOP, Italia, este o branza albastra produsa in provincia Milano, Italia incepand din secolul al XI-lea.
Reteaua de magazine ecologice NATURAL LAWSON, Japonia, a devenit populara in randul clientilor de sex femenin, cu renumitele sale dulciurile ''Uchi Café'' ce reprezinta o specialitate a casei.
La expozitia Fruit Logistica ce are loc intre 4-6 februarie 2015 la Berlin, firma Rijk Zwaan prezinta noul soi de ardei Palermo.
Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.
Italia, stat membru al Uniunii Europene, a inregistrat branza Pecorino Crotonese cu Denumire de Origine Protejata DOP.
Fileul ''Elena" este un produs STG (specialitate traditionala garantata) din muschiulet de porc, din nordul Bulgariei, la poalele Muntilor Balcanici Impaduriti Elena.
„Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.
Loukanka Panagyurska (Луканка Панагюрска) STG, este un carnat uscat bulgaresc preparat din carne proaspata de bivol si de porc.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev