Flonz, IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.
Acest produs apartine categoriei carnatilor fierti. „Flonz” este un carnat in sange care contine carne de porc, doar ca proportia carnii de porc nu este vizibila. Carnatii au un diametru cuprins intre 30 mm si 65 mm, si au forma unui cilindru curbat sau forma de inel. Umplutura carnatului este de culoare rosie-bruna, intretaiata de albul bucatilor de slanina. Consistenta carnatului este moale, insa ferma la taiere. „Flonz” este oferit spre vanzare proaspat sau afumat.
„Flonz” constituie un element important al carnavalului care se sarbatoreste cu mare entuziasm in Koln. „Flonz” este un carnat conceput pentru a fi consumat in stare proaspata si se deosebeste mai ales de carnatii in sange din sudul Germaniei, care sunt oferiti spre vanzare adesea sub forma uscata si tare. „Flonz” este ingredientul principal al felului de mancare traditional „Kölsch Kaviar” (Caviar de Koln), care se afla pe meniul tuturor braseriilor din Köln si care este „Flonz” cu inele de ceapă. „Himmel un Ad” („Cer si pamant”) este „Flonz” prajit cu compot de mere si piure de cartofi.
In 1947, textierul Jupp Schlosser si compozitorul Dr. Gerhard Jussenhoven au glumit pe tema dificultatilor mari cu care se confrunta imigrantii cand incearca sa pronunte in mod corect dialectul Kolnului. Ei au utilizat ca exemplu cuvantul „Blotwoosch” („Blutwurst” – carnat in sange), care este dificil de pronuntat din cauza sunetului „o”, si au sugerat sinonimul „Flönz”, in cantecul lor „Sag’ ens Blotwoosch” (Spune doar «Blotwoosch»).