Camara Motului
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Cozonac Kulcsos (cu cheita) din Olari (Varsandu Vechi), judetul Arad.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Salamul traditional de la Salas, este un produs traditional din Nadlac, judetul Arad.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
„Pita Cetatii”, o paine traditionala in forma unei stele, este noul produs de promovare turistica lansat la sarbatorile Alba Fest.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
Gina Discalicau din Baia Mare a participat, in perioada 6-11 martie 2018, la targul traditional din piata Avram Iancu, Cluj Napoca, cu prajituri de casa, cornulete si alte bunatati!
In data de 15 iunie 2019, a fost organizat la Brasov un nou atelier de initiere in prepararea painii cu maia, condus de Ana Negru.
Carnatii de Mangalita sunt un produs traditional specific regiunii Maramures datand de peste 150 de ani, obtinuti prin sacrificarea porcului de Craciun.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
A fost atestat in registrul national al retetelor consacrate (RNRC), conform Ordinului nr. 394/2014, cu numarul 129/16.08.2017, produsul din carne ''cabanos''.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
31.01.2018. Gordon Prod S.R.L. cu capital 100% romanesc a inregistrat iaurtul, sana si kefirul ca produse montane si alte 4 grupe de produse de lactate ca produse sacuiesti.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
29.01.2018. BIJAN NICOLAE din comuna Cornereva, sat Pogara de Sus, nr. 409, judetul Caraş-Severin, produce suc natural de fructe 100%.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
30.09.2017. Colacii unguresti sunt tot mai prezenti in punctele de atractie turistica, la expozitii sau la targurile corelate sarbatorilor din diverse orase romanesti.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu, apartinator orasului Pecica din judetul Arad.
Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
5.06.2017. Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.
Apa plata Izvorul Minunilor este extrasa din izvorul de apa minerala din statiunea Stana de Vale, judetul Bihor.
28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
21.01.2017. Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:
© Copyright 2019 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev