Branza Grande Bellezza Gran Sârbova
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.
În zona Muntele Băişorii, localnicii servesc de Crăciun şi de Revelion o băutură pe care ei o numesc „oţet de mere”.
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
O băutură tradiţională păstrată în Ţara Moţilor este secărica sau whiskey-ul moţilor.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.
Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.
Virșli Sbuciumelea au deja o continuitate de patru generații și au fost atestați ca produs tradițional.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev