Brânzeturi din Harghita si Bacau medaliate
O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"
O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.
Salamul traditional "de la Salas", este un produs traditional din Nadlac, judetul Arad.
Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.
„Pita Cetatii”, o paine traditionala in forma unei stele, este noul produs de promovare turistica lansat la sarbatorile Alba Fest.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Gina Discalicau din Baia Mare a participat, in perioada 6-11 martie 2018, la targul traditional din piata Avram Iancu, Cluj Napoca, cu prajituri de casa, cornulete si alte bunatati!
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev