Pastrav traditional si montan

11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.

  1. Pastrav in ulei de la Mitica (Produs montan)

  2. Pastrav in sos de la Mitica (Produs montan) Caracterul specific a celor doua produse este materia prima traditionala - respectiv pastrav proaspat produs in pastravarie proprie, prelucrare manuala respectand traditia locala. Un alt element specific este fierberea pe soba cu lemne (confectionata manual).

    Mai mult >>

  3. Pastrav afumat in harboz de brad. (Produs traditional) Pastravii se curata, se spala si se condimenteaza cu: sare, piper, enibahar, usturoi, foi de dafin. Astfel pregatiti, pastravii se tin 24 de ore, dupa care se afuma cu lemne de fag si prun uscat. Cand pastravii sunt bine afumati, se scot pe paturi de cetina la racit dupa care se ambaleaza in harzoabe. Produsul traditional are un termen de valabilitate de 14 zile.

  4. Zacusca de pastrav. (Produs traditional) Pentru obtinerea produsului, pastravul se curata, se spala si se dezoseaza, apoi se marunteste prin masina de tocat, se adauga ceapa, morcov, pasta de tomate, ulei si se condimenteaza cu sare, piper, enibahar si foi de dafin. Compozitia obtinuta se amesteca si se aseaza la fiert în cuptor. Zacusca este gata cand uleiul din compozitie se ridica deasupra. Produsul se depoziteaza in spatiu racoros si aerisit pe perioada iernii, vara fiind tinut la rece in frigider.

Mai mult >>

  1. Pastrav copt si afumat la jar "Doftana". (Produs traditional) Pastravul copt si afumat la jar Doftana, reprezinta un produs de o deosebita calitate si gust. De la reteta preluata de la strabuni si continuand cu procesul tehnologic, toate elementele de traditionalitate sunt respectate cu strictete. Pastravul este crescut in ferma familiei. Localizarea fermei este la o altitudine de 1100 m, pe varful "vadul lui Zeghe" la limita dintre judetul Prahova si Brasov in comuna Valea Doftanei, fara nici un fel de poluare in amonte si in jurul pastravariei, apa se primeneste permanent in pastravarie, iar calitatile sale deosebite se încadreaza in clasa I, ape de suprafata. Aceste calitati ale apei, dau produsului final "pastrav de consum" un gust rafinat.

  2. Zacusca de pastrav "Doftana". (Produs traditional) Zacusca de pastrav Doftana se diferentiaza prin unicitate, are trasaturi proprii care o diferentiaza de alte feluri de zacusti. Gustul este dat de pastravul copt si afumat la jar Doftana, de amestecul de legume cu un gust predominant usor dulceag datorat in principal cantitatilor diferite de legume proaspete, secret stiut si transmis din generatie in generatie in cadrul familiei. Un alt element specific care diferentiaza produsul este prepararea acestuia in vase tip "ceaun" confectionat din fonta. Toate operatiunile din cadrul procesului de productie sunt efectuate manual ceea ce duce la o textura specifica produsului finit fara a avea un aspect pastos. a

  3. Carnati de pastrav "Doftana" (Produs traditional) Carnatii de pastrav Doftana se diferentiaza prin unicitate, acestia au trasaturi proprii. Gustul este dat de pastravul copt si afumat la jar Doftana, de slanina proaspata de porc crescut traditional si de amestecul de condimente folosit, secret stiut si transmis din generatie in generatie in cadrul familiei. Un alt element specific care diferentiaza preparatul de alte produse este prepararea acestuia din pastrav copt si afumat la jar Doftana.

  4. Pastrav afumat in cobza de brad "Doftana" (Produs traditional) Pastravul copt si afumat in Cobza de Brad Doftana, reprezinta un produs de o deosebita calitate si gust. Gama de produse traditionale de la pastravaria Doftana a aparut din dorinta de a duce mai departe mostenirea bunicului. Specificitatea produsului este "cobza din rachita rosie" in forma de paleta de tenis. Pe interiorul ambelor fete se aseaza cetina de brad peste care se aseaza bucatile de peste.

Oferta >>

  1. Pastrav ardelenesc – Delta din Carpati Doripesco (Produs traditional) Pastravul este crescut in fermele Doripesco, in apa de munte, hranit natural. El constituie materia prima pentru acest produs cu o textura ferma conservat prin sarare si afumare fierbinte-uscata, produs binecunoscut in zona prin aspect, gust si calitate.

Oferta >>

  1. Pastrav afumat Dulgheru Bucovina (Produs traditional) Pastravul afumat "DULGHERU BUCOVINA" se deosebește de celelalte produse de acest fel prin faptul ca isi pastreaza elementele distinctive de pe corp al fatanelului, respectiv dunga maslinie de pe spate, punctele rosii si portocalii de pe flancuri, precum si culoarea argintie sau aurie. Toate caracteristicile raman vizibile prin respectarea procedeului de fabricatie traditional, respectiv folosirea lemnelor de fag uscat si fumul rezultat. Gustul produsului finit este placut cu aroma usoara de usturoi, fum si piper.

    Mai mult >>

  1. Pastrav afumat “Smoked Fish” de pe Valea Strambei (Reteta traditionala) Ideea afacerii a aparut din necesitatea de a oferi consumatarilor un produs 100% romanesc, crescut in ferma, preparat dupa o reteta traditionala, folosind echipamente profesionale si lemn din surse responsabile conform normelor in vigoare. Pastravul Smoked Fish a devenit un ingredient excelent in diverse preparate: salate, paste, tortellini, creme etc. Bucatari celebri care au studiat scoala de gastronomie franceza apreciaza calitatea lui.

Mai mult >>