Festival Pescăresc de Buna Vestire
Parcul Izvor din București devine punctul central al unui eveniment culinar de amploare intre 21 și 25 martie 2025.
Parcul Izvor din București devine punctul central al unui eveniment culinar de amploare intre 21 și 25 martie 2025.
Un cuptor mobil pentru pizza pe lemne este o idee inovatoare pentru a avea un restaurant mobil care, datorită calității mâncării servite, se va remarca și va avea profituri mai mari.
Tocana (tocanul) de oaie de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți.
Fabrica de Lapte Brașov a participat cu succes în competiția “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2024.
Vișinata este un lichior tradițional românesc, apreciat pentru aroma sa intensă și gustul dulce-acrișor.
Primul târg din an Asociatia Mesterilor Populari Clujeni vestește primăvara și celebrează iubirea în ziua de Dragobete, renașterea în prima zi a lui Mărțișor și eternul feminin în cea de a opta zi a lunii martie!
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Szőcs Előd a creat o bucătăria mobilă cu care merge și gătește la festivaluri și nunți.
Pe Valea Buzăului, există o comoară culinară cunoscută sub numele de „ceapa roșie de Buzău”.
Intre 6-9 februarie 2025, orele 08:00-22:00, are loc la Cluj-Napoca, Slană Fest, târgul micilor producători.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Firma Grill House & Shop Luca, din Pecica, judetul Arad, este un „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care produce plus-valoare atât pentru comunitate, cât şi pentru întreaga zonă.
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Borşul moldovenesc care dă gust ciorbelor încă de la 1900, a ajuns pe lista preparatelor cu atestat tradiţional.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
Oricine vrea să mănânce o carne buna va fi răsfățat la Săptămâna Verde Berlin.
În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.
La Targul de la Berlin este prezent sosul verde in preparate precum înghețată, gin și mancarea cu oua și cartofi de Paste.
Târg cu degustare de produse locale si discuții cu producători, sâmbătă, 13 aprilie 2024, intre orele 12:00 – 17:00, la Tour & Taxis, clădirea L' Entrepot Royal, Bruxelles.
“La Mircea Măcelaru” este o afacere de familie bucureșteană care are o oferta speciala de produse cu atestat traditional.
O piață de fermieri sau piața fermierilor este o piata de vânzare cu amănuntul destinată vanzarii de alimente direct de către fermier consumatorilor.
Săptămâna Verde (Grüne Woche) va avea loc în perioada 17-26 ianuarie 2025 în holurile centrului expozițional din Berlin.
Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.
„Sardeluța marinată” STG, Romania, este obținută printr-un proces de marinare a materiei prime, șprot, obținându-se trei variante diferite prin dozarea în ambalaj a unor soluții de acoperire distincte.
În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).
O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
Produsele ,,Ca Altădată… bucate romanesti” sunt făcute cu pricepere, meșteșugite cu pasiune și aduse în prezent prin oameni profesioniști.
Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine, in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev