Masa Pelerinilor Iasi
In ziua de 14 octombrie, după Sfânta Liturghie de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, s-a dat startul Mesei Pelerinilor, una dintre cele mai așteptate tradiții ale Sărbătorilor Iașului.
In ziua de 14 octombrie, după Sfânta Liturghie de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, s-a dat startul Mesei Pelerinilor, una dintre cele mai așteptate tradiții ale Sărbătorilor Iașului.
Maramureșul este o comoară gastronomică, care atrage in 2025, gurmanzi din întreaga lume, dornici să descopere arome autentice și o ospitalitate caldă, caracteristică locuitorilor zonei.
Romania a depus o cerere pentru a inregistra produsul ”Berea Sadu” cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), ca bere traditionala fabricata din malt.
Parcul Izvor din București devine punctul central al unui eveniment culinar de amploare intre 21 și 25 martie 2025.
Limburgse vlaai, este un produs de patiserie tradițional din regiunea Limburg (Olanda și Belgia), caracterizat de o bază de aluat dospit și un umplutură bogată, adesea de fructe (cireșe, caise, prune sau piersici).
Tocana (tocanul) de oaie de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.
Alimentele cu cele mai puține calorii sunt, în general, legumele și fructele, bogate în fibre și apă, care oferă senzația de sațietate cu un aport caloric minim.
Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.
Mâncarea de post de la Athos se caracterizează prin simplitate, naturalețe și respect pentru post.
Fabrica de Lapte Brașov a participat cu succes în competiția “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2024.
În zona etnografică Ţara Lăpuşului, din judeţul Maramureş, gastronomia tradiţională s-a păstrat de sute de ani.
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
Cand vrei să reduci risipa de alimente, refolosește resturile de pâine învechită și prepară salata „Panzanella”.
Primul târg din an Asociatia Mesterilor Populari Clujeni vestește primăvara și celebrează iubirea în ziua de Dragobete, renașterea în prima zi a lui Mărțișor și eternul feminin în cea de a opta zi a lunii martie!
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară "Descoperă tradiţiile culinare româneşti!" derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.
Szőcs Előd a creat o bucătăria mobilă cu care merge și gătește la festivaluri și nunți.
„Cârnați din topor din Vâlcea” IGP sunt cârnați din carne de porc, afumați cu lemn de fag, cu forme de cilindri neregulate, înveliți în mațe porc.
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
Pâinea anului 2025, la categoria artizanală, este Pita Bănățeană cu Făină Integrală și Cartofi.
O reteta perfecta de Ziua Indragostitilor.
„Antep Lahmacunu” IGP, Turcia, este o lipie turcească tradițională obținută prin presărarea unui amestec atent preparat de carne tocată de miel si legume.
Intre 6-9 februarie 2025, orele 08:00-22:00, are loc la Cluj-Napoca, Slană Fest, târgul micilor producători.
Potrivit evaluărilor TasteAtlas, bazate pe aproape 480.000 de voturi pentru peste 15.000 de preparate, bucătăria grecească a fost desemnată cea mai bună din lume în 2025.
Salata Mechouia , sau „salata la grătar” este o mancare traditionala tunisiana.
Compania Senneville, specializată în producția de deserturi refrigerate, a deschis o fabrică nouă, în orașul Călan, județul Hunedoara.
Firma Grill House & Shop Luca, din Pecica, judetul Arad, este un „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care produce plus-valoare atât pentru comunitate, cât şi pentru întreaga zonă.
Ediţia Târgului de Paşti din 2025 va avea loc în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului Sibiu, în perioada 11-22 aprilie.
Borşul moldovenesc care dă gust ciorbelor încă de la 1900, a ajuns pe lista preparatelor cu atestat tradiţional.
Bucovina, tărâmul mănăstirilor pictate și al peisajelor de poveste, este în 2025 o destinație culinară de neratat.
Oricine vrea să mănânce o carne buna va fi răsfățat la Săptămâna Verde Berlin.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev