Produse traditionale

In ziua de 14 octombrie, după Sfânta Liturghie de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, s-a dat startul Mesei Pelerinilor, una dintre cele mai așteptate tradiții ale Sărbătorilor Iașului.

Limburgse vlaai, este un produs de patiserie tradițional din regiunea Limburg (Olanda și Belgia), caracterizat de o bază de aluat dospit și un umplutură bogată, adesea de fructe (cireșe, caise, prune sau piersici).

Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară "Descoperă tradiţiile culinare româneşti!" derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Antep Lahmacunu” IGP, Turcia, este o lipie turcească tradițională obținută prin presărarea unui amestec atent preparat de carne tocată de miel si legume.