PANZANELLA

Cand vrei să reduci risipa de alimente, refolosește resturile de pâine învechită și prepară salata „Panzanella”.

Ingrediente: 3-4 rosii, 300 g paine veche, o ceapa mica, ½ castravete, busuioc, sare, piper 3 linguri ulei masline, 1 ½ lingura otet, masline.

Taie pâinea în bucăți mici/cubulețe. Pune-le pe o farfurie și înmoaie-le în 150 ml de apă. Lasă-le la înmuiat timp de 30 de minute, Taie roșiile în patru, iar castraveții cubulețe. Decojește și taie cubulețe mici ceapa. Intr-un vas pentru salată, prepară sosul pentru salată, amestecând oțetul, uleiul, sare și piper. Stoarce bucățile de pâine și pune-le în vasul pentru salată. Adaugă legumele și amestecă bine. Pune vasul în frigider timp de cel puțin o oră. Servește cu frunze de busuioc și măsline negre.