Importam 80% din produsele ecologice
Consumul de alimente ecologice/persoană a depășit 277 EUR în Danemarca, 274 EUR în Elveția și 194 EUR în Suedia.
Consumul de alimente ecologice/persoană a depășit 277 EUR în Danemarca, 274 EUR în Elveția și 194 EUR în Suedia.
Conferinta din 12 ianuarie 2019, de la Clubul Taranului din Bucureste incepe la orele 16:00, cu prelegerea “locul arborilor, Padurea ?”
Danemarca campioană mondială a produselor ecologice de 11 ani, a stabilit un nou record, pe piață ecologică.
In prezent, agricultura produce suficienta hrana pentru o populatie globala de pana la 10 miliarde de oameni.
De la 1 ianuarie, noul regulament ecologic al UE trebuie aplicat.
In Elvetia, vanzarile ecologice de legume, fructe si lapte cresc semnificativ.
Dr. Jane Goodall, cercetator, activist de mediu, ambasador al ONU a avut un discurs emotionant la targul mondial de alimente ecologice Biofach 2020.
Datele de pe piata pana in mai 2018 confirma o tendinta foarte buna in sectorul ecologic italian.
Noul comisar european pentru agricultura, Janusz Wojciechowski, se straduieste sa faca agricultura ecologica.
Raportul "Sectorul ecologic in Spania 2018" reuneste cele mai recente informatii despre agricultura ecologica spaniola.
Un sfert (25%) din toate produsele alimentare si bauturi, lansate in Germania in 2017, au fost ecologice sau au prezentat ingrediente ecologice.
In data de 7 iunie 2018 la Amsterdam s-au oferit premii pentru alimente durabile
In 2018, cetatenii americani au cheltuit 52 miliarde de dolari (aproximativ 46,8 miliarde de euro) pentru alimentele ecologice si produsele naturale.
WWF Romania isi uneste fortele cu Google pentru a pune Delta Dunarii pe harta digitala a lumii.
Trei sferturi dintre romani inteleg prin agricultura bio/ecologica produsele sanatoase, fara aditivi sau chimicale, dar un sfert verifica daca e certificat UE.
Consolidand pozitia sa ecologica, guvernul statului Sikkim a anuntat interzicerea importurilor de legume, banane si mango tratate chimic.
In Regiunea Vinschgau din Tirolul de Sud, vantul sufla pesticide din livezile conventionale de mar chiar si in locuri indepartate.
De Earth Hour, stingem lumina si aprindem conversatia despre biodiversitate.
Fara cooperative si alte forme de asociere similare, agricultura traditionala romaneasca va dispare in scurt timp.
Uniunea Europeana este cea de-a doua piata mondiala de produse ecologice dupa Statele Unite.
Dezvoltarea agriculturii ecologice este sustinuta de cererile crescande ale consumatorilor deveniti tot mai constienti si interesati de asigurarea sanatatii prin consumul de produse bio.
Franta doreste ca pana in 2022, jumatate din toate produsele sectorului de alimentatie publica sa fie de origine ecologica.
Cel de-al unsprezecelea Summit european al alimentelor durabile va avea loc la Amsterdam, Olanda, in perioada 13-14 iunie 2019.
Criza de incredere in agricultura conventionala este alimentata de cazuri grave de intoxicare cu dioxina, boala ''vacii nebune'', etc.
Inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica este obligatorie, in fiecare an.
In jur de 2000 hectare de paduri virgine din fag si rasinoase sunt protejate si excluse de la orice fel de taiere, in judetul Gorj.
Piata produselor alimentare ecologice din Franta, creste neintrerupt, iar la cinci ani se dubleaza.
Potrivit statisticii oficiale, Bulgaria si Croatia au inregistrat cea mai mare rata de crestere in agricultura ecologica din Uniunea Europeana.
Cercetatorii germani au prezentat cel mai cuprinzator studiu privind performanele agriculturii ecologice.
10.01.2018. Principalul motiv al disparitiilor solurilor este taierea padurilor.
© Copyright 2022 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev