Traim in vremuri intunecate

Dr. Jane Goodall, cercetator, activist de mediu, ambasador al ONU a avut un discurs emotionant la targul mondial de alimente ecologice Biofach 2020.

Cu modul ei calm, senin, atragator, de a vorbi, Dr. Jane Goodall, in varsta de 85 a impresionat asistenta formata din vizitatori, comercianti din sectorul organic si politicieni. „Traim in vremuri intunecate”, a spus ea, dand si cateva exemple, prin care demostreaza ca omul, fiinta cea mai inteligenta care a umblat pe pamant, se comporta atat de neinteligibil. S-a referit, printre altele, la distrugerea padurilor, la agricultura conventionala sau la organismele modificate genetic.

"Trimitem roboti pe Marte si am uitat ca putem exista doar pe aceasta planeta albastru-verde. In moment de fata, punem, masiv, in pericol acest lucru. Se pare ca am pierdut legatura dintre creierul nostru si inima noastra”, a adaugat ea. Dr. Goodall a cerut sa se restabileasca aceasta legatura, iar fiecare om, trebuie sa fie responsabil de modul in care isi traieste viata spre a putea privii în viitor. „Toata lumea poate face diferenta in fiecare zi”, a mai spus ea. Printre altele, se poate spera la o schimbare. Puterea si invincibilitatea mintii si spiritului uman, puterea regenerativa a naturii, energia si entuziasmul pot fi trezite in randul tinerilor din intreaga lume.

 

 


Cautare