Noul regulament ecologic al UE

De la 1 ianuarie, noul regulament ecologic al UE trebuie aplicat.

În Europa și în întreaga lume, milioane de fermieri și actori de-a lungul întregului lanț valoric sunt afectați direct sau indirect de noua legislație ecologică. Federația Germană a Industriei Alimentare Ecologice (BÖLW) a rezumat cele mai importante schimbări:

  1. Domeniul de aplicare extins: „Produse legate de agricultură” precum ceara de albine sau pielea pot fi acum certificate și în calitate ecologică.

  2. Procesare: Nanochimicele sunt interzise în producția de alimente ecologice. Regulile de utilizare a aromelor au fost înăsprite: acestea trebuie acum să fie mai puțin procesate și mai ecologice.

  3. Cultivarea pe bază de sol asigurat: Plantele ecologice trebuie să crească în solul nativ, acest lucru se aplică și cultivării în seră.

  4. Regulile privind semințele întăresc principiul „ecologic: Regulile pentru materialul eterogen și crescut ecologic și o bază de date de semințe, asigură mai multe semințe ecologice și oferă stimulente pentru inmultirea ecologică.

  5. Schimbare de paradigmă pentru importuri: în timp ce principiul echivalenței era aplicat în trecut, conformitatea va prevala în viitor; regulile organice trebuie aplicate unu-la-unu.

  6. Controlul rămâne strict: controalele organice vor continua să aibă loc cel puțin o dată pe an, dar vor fi mai mult orientate spre risc.

  7. Măsuri de precauție in toate fermele: Fermierii, comercianții și importatorii trebuie să demonstreze că iau măsuri de precauție împotriva substanțelor nepermise.

De la intrarea în vigoare a Regulamentului UE ecologic în 1992, regulile pentru produsele ecologice au fost adaptate în mod constant la stadiul actual al practicii și cercetării prin modificarea reglementărilor. Odată cu noua lege, ecologicul rămâne cel mai strict și mai cuprinzător standard alimentar legal. Controlul rămâne în mâinile statului și supraveghează etichetarea ecologică protejată legal: sigiliul ecologic.

 


Cautare