Vinul de zmeură
O băutură tradiţională din Ţara Moţilor, fabricată în special în zone precum Valea Ierii sau Valea Drăganului, este vinul de zmeură.
O băutură tradiţională din Ţara Moţilor, fabricată în special în zone precum Valea Ierii sau Valea Drăganului, este vinul de zmeură.
In perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad, iubitorii de vinuri vor avea parte de o experienta deosebita la prima editie a targului de vinuri si salon gastronomic, Vicii si Delicii.
În zona Muntele Băişorii, localnicii servesc de Crăciun şi de Revelion o băutură pe care ei o numesc „oţet de mere”.
Lira Cop Creative, furnizor autorizat de cursuri si programe de formare profesionala a adultilor, incepe programul de formare profesionala pentru ocupatia de SOMELIER la Cluj Napoca, adresat persoanelor dornice de a cunoaste tainele vinurilor.
O băutură tradiţională păstrată în Ţara Moţilor este secărica sau whiskey-ul moţilor.
Vin premiat cu Medalia de Argint in cadrul Concursului International de Vinuri de la Bucuresti - editia 2016.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a participat, în premieră, cu vinuri din producția proprie, la Central Park Wine Festival.
Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.
Relaxare, vinuri spectaculoase, cultură, muzică și voie bună, așa se prezintă festivalul de vin a ediției aniversare a Zilelor Clujului.
In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Vinul de Dobra, Satu Mare este apreciat pentru calitatile deosebite oferite de conditiile climatice si geografice ale zonei.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
Factorul natural caracteristic al Podgoriei Moldova Noua este zona colinara a Banatului, dealurile putin inalte ale muntilor Dognecei. Aici sunt soluri scheletice, bogate in fier si microelemente.
Piata vinului romanesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu.
Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Muscat Ottonel demisec produs la Silagiu, Timis, de catre Crama Aramic are eleganta, este delicat, fin, extrem de usor de baut.
Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.
Vinurile Maria Feteasca Alba si Ana Sauvignon Blanc poarta numele celor doua fiice ale proprietarului cramei Jidvei.
Vinul Gewurztraminer este produs de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj.
Apa plata Izvorul Minunilor este extrasa din izvorul de apa minerala din statiunea Stana de Vale, judetul Bihor.
Dealurile terasate si insorite alaturi de solul bogat au permis cultivarea livezilor de meri si pruni.
Cadarca de Minis este un vin traditional romanesc originar din Podgoria Minis-Maderat, Judetul Arad.
Pe meleagurile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi in zona colinelor, care formeaza ultimile ramificatii ale Muntilor Zarandului.
Exista o legenda care spune ca vinul de Ciumbrud a fost bautura preferata a lui Mihai Viteazul.
Regiunea viticola din care face parte, cea din jurul Buziasului, constituie unul din cele 5 centre viticole ale Banatului.
BIJAN NICOLAE din comuna Cornereva, sat Pogara de Sus, nr. 409, judetul Caraş-Severin, produce suc natural de fructe 100%.
Judetul Alba este recunoscut la nivel national si international pentru calitatea vinurilor produse in podgoriile din zona.
Daca e miercuri, ai vin de la Crama Noastra, din Cluj Napoca, strada I.I.C. Bratianu nr. 35, la Rhédey Café – Piata Unirii, in data de 18 octombrie 2017, de la orele 18:30.
Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a acordat o Diploma de Excelenta Societatii Comerciale Cramele Recas SA pentru vinul SOLO QUINTA 2010, care a obtinut trofeul pentru cel mai bun vin alb sec in concursul „Vinalies Internationaes 2011”, desfasurat la PARIS in perioada 25 februarie-1 martie.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev