Cadarca de Minis este un vin traditional romanesc originar din Podgoria Minis-Maderat, Judetul Arad.
Vinul a fost preparat prima data in anul 1744. Vinul este produs cu un adaos de boabe stafidite si are un continut de zahara de 150 – 220 g/litru. Cadarca are o culoare care variaza de la rosu aprins la rosu inchis, o aroma particulara de fruct proaspata, consistnt, plin, catifelat, uneori acid. Dezvolta un buchet complex la 2-3 ani. Cand exista conditii de stafidire se obtin vinuri oxidative cu aroma de cuisoare si cu gust astrigent.
In mod obisnuit se obtin vinuri mai slab colorate cu aroma placuta de fruct proaspat, echilibrate. Cadarca este numita din timpuri vechi “sange de taur”, renume pe care localnicii il pastreaza si in prezent, definindu-i prin aceasta culoarea rosie-rubinie, perosnalitate si putere. Se recomanda a se consuma la temperatura de 12-15 grade C, in prezenta preparatelor culinare din carne rosie sau la sfarsitul mesei in prezenta produselor de patiserie si a branzeturilor fermentate.
OFERTA VIN 'CADARCA DE MINIS' >>