Feteasca Alba este un soi de struguri traditional romanesc, cultivat in special in Moldova si Transilvania.
Domeniul Bogdan se întind pe 154 ha, in podgorie Murfatlar D.O.C., in apropiere de satul Pestera, judetul Constanta si practica viticultura biodinamica.
Vinul Anca Maria Sauvignon Blanc – 2017, al producatorului Domeniu Vladoi, a fost premiat cu medalia de aur la concursul international de vinuri de la Sofia.
Muscat Ottonel demisec produs la Silagiu, Timis, de catre Crama Aramic are eleganta, este delicat, fin, extrem de usor de baut.
Trilogie in alb 2017, este un vin fin si elegant, creat din trei soiuri pur romanesti: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra vinificata in alb.
Vinurile Maria Feteasca Alba si Ana Sauvignon Blanc poarta numele celor doua fiice ale proprietarului cramei Jidvei.
Crama Hamangia ce apartine societatii SC NALBA SRL, face parte din arealul viticol Istria-Babadag.
Vinul Balada – Sauvignon Blanc & Feteasca Regala 2017, a fost lansat de Vinaria DAC din Republica Moldova.
Exista o legenda care spune ca vinul de Ciumbrud a fost bautura preferata a lui Mihai Viteazul.
Concursul ”Povesti cu vinuri romanesti”, organizat de BASF, a premiat vinurile albe la etapa regionala de la Odobesti.
Cupaj Galbena cu Sauvignon Blanc Demisec, este un cupaj fericit si apreciat ce aduna in sticla aroma soiului Sauvignon Blanc si prospetimea si fructuozitatea Galbenei de Odobesti.
Crama Girboiu s-a impus pe piata locala si internationala cu o serie de vinuri din gama Livia.
In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.
In podgoriile Kleine Zalze din Africa de Sud se produc vinuri de cinci stele, premiate cu aur la cel mai inal nivel.
Eticheta vinului Marcea Chardonnay reprezinta “Casa Memoriala Liviu Rebreanu”, situata in Valea Mare - Podgoria, Stefanesti, Arges.
Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.
Vinul Gewurztraminer este produs de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj.
Cel mai cunoscut in lume este tipul de vin Chardonnay sec, un vin amplu si onctuos, cu arome fructate.
Pelinul este un produs natural, traditional romanesc, obtinut prin adaugarea in vin a unor ierburi si fructe, componenta principala fiind pelinul.
In data de 9 aprilie 2015, la sediul Ministerului Agriculturii a avut loc o dezbatere privind unicitatea vinurilor romanesti.
Asamblaj alb sec, puternic si mineral, obtinut din struguri de Feteasca regala si Sauvignon blanc, vinul „.ro” (PunctRO) a fost lansat joi, 5 septembrie 2013, la restaurantul Neptunus din Bucuresti, in prezenta distribuitorilor, managerilor de restaurante si iubitorilor de vin.
Cele mai longevive produse din portofoliul Jidvei, ce fac parte din gama Traditional, au acum o imagine reimprospatata. Modernizarile tehnologice si noile plantatii de vie au dus la cresterea calitatii vinurilor de Jidvei, facand necesara o imbunatatire a imaginii gamei prin reintinerirea etichelor.
Localitatea aradeana Minis este una dintre cele mai importante de pe „Drumul vinului” iar instalatia de producere a unui vin de calitate la standarde europene, de aici, a fost realizata pe bani europeni.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev