Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
Dalmatinska pecenica” IGP, Croatia, este un produs din carne uscata, cu termen indelungat de pastrare, fara os, obtinut din muschiul longissimus dorsi de porc.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
„Ennstaler Steirerkas”, DOP, Austria, este o branza din lapte acru obtinuta din lapte de vaca crud sau degresat si pasteurizat.
Siropurile din Polovragi, judetul Gorj, sunt obtinute din catina, muguri de brad, fragi, zmeura sau mure.
Haricot de Castelnaudary, IGP, Franta, este o fasole alba uscata din specia Phaseolus vulgaris.
Pe rafturile virtuale ale magazinului Livada cu Ceai puteti gasi infuzii de ceai si legume, care se mananca dupa infuzare si ne asigura aportul atat de necesar de substante benefice.
Pampepato di Terni, IGP, Italia, este un produs de panificatie obtinut prin prelucrarea fructelor uscate, a ciocolatei, a stafidelor, a fructelor confiate, a pudrei de cacao amaruie, a mierii, a cafelei, a condimentelor si a fainii.
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
Sucul de mere Merita Bio este un produs ecologic, extras in intregime din mere crescute in livada inregistrata in agricultura ecologica.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Salconserv Food, detinuta de oamenii de afaceri Raul Ciurtin si Eberhart Raducanu, lanseaza un nou produs: Tocata buna din plante Verdino.
„Mollete de Antequera” IGP, este un tip de paine originar din aria geografica Antequera, Spania.
Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.
Aria din care provine laptele si in care este produsa si maturata branza DOP „Casciotta d’Urbino” cuprinde intregul teritoriu al provinciei Pesaro e Urbino, din Italia.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev