Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
In perioada Craciunului, Piata Mare din Sibiul este luminata de mii de beculete.
Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
Bunatati de la Bunica este o marca apreciata si cunoscuta, care aduce produse de calitate exceptionala si garantia gustului bun de la bunica.
Judetul Botosani se poate lauda cu cozonacii domnesti, alivencile si placintele poale în brau.
Apa plata Izvorul Minunilor este extrasa din izvorul de apa minerala din statiunea Stana de Vale, judetul Bihor.
Vel Pitar se gaseste in top 10 a celor mai valoroase portofolii de branduri romanesti.
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.
Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiințe Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, organizeaza concursul ,,Identificaresi atestarea de produse traditionale”.
In Pirineii Catalani, Spania, se obtine o foarte buna carne de vitel din rasele rustice Bruna de los Pirineos, Aubrac sau Gasconne.
Hale de lifestyle culinar nu este o piata clasica, plina de tarabe, ci cu totul altceva.
In registrul national al produselor montane fac parte produsele din carne; Pastrama de oaie afumata “Cosco-Vele”; si Carnati de casa afumati “Cosco- Vele”, realizate in Rucar, Judetul Arges.
Cooperativa agricola Bio Carpathia din Brasov, formata din 52 de fermieri a creat propriul brand de lactate Bio Carpathia, produs pe care l-a listat in Carrefour.
Produsele Prodincom Ilisesti, judetul Suceava, sunt realizate din carne de calitate superioara, din productia fermelor proprii de vite si taurasi si din sacrificarea oilor.
„Krcki prsut”, IGP, Croatia este un produs din carne uscata, obtinut din sunca de porc, sarata uscat cu sare de mare.
INDAGRA FOOD este cea mai importanta platforma expozitionala dedicata industriei alimentare din Romania.
Flonz” IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.
„Steirische Käferbohne” DOP, este o fasole bicolora din specia botanica Phaseolus coccineus L., cultivata in Stiria, Austria.
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
Magazinul de Produse Traditionale de Plescoi din Braila functioneaza sub licenta producatorului Gabioti din Plescoi.
Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Pomaria Badacin este o livada ecologica din judetul Salaj, in care cultiva piersici, ciresi, zmeura, nuci si mere.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev