British Pie Awards, care se desfășoară din 2009, reprezinta premiile Oscar ale plăcintei cu carne.
Perioada victoriană a modelat probabil cel mai mult modul în care sărbătorim acum Crăciunul.
„Watercress” (Nasturelul), STG, Marea Britanie, este cultivat în mod natural în apă curgătoare, după o metodă tradițională de producție comercială utilizată de peste 200 de ani.
În Marea Britanie, familiile sărbătoresc adesea Crăciunul împreună, astfel încât să se poată privi deschizându-și cadourile!
Sneem Black Pudding este un sangerete traditional, neambalat in forme si preparat in tavi la cuptor.
Caracterul specific al produsului „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” este rezultatul rasei traditionale neameliorate si al metodei traditionale de crestere.
Coregonul este un peste lacustru dulcicol din familia salmonide care traieste in lacul irlandez Lough Neagh, ce are o intindere de 392 km.patrati si o adancime medie de 8,9 m, fiind cel mai intins lac din Insulele Britanice.
Up Helly Aa are loc in Lerwick, Insulele Shetland, (Scotia) in ultima marti din luna ianuarie a fiecarui an.
Denumirea „Traditional Bramley Apple Pie Filling” exprima compozitia traditionala a produsului, respectiv mere Bramley cu apa, zahar, suc de lamaie si putin amidon de porumb pentru ingrosare.
Intre alimentele traditionale europene, mic dejun englezesc complet ocupa un loc aparte.
In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.
Guy Fawkes' Day este o sarbatoare care se tine in ziua de 5 noiembrie, si care aminteste de incercarea lui Guy Fawkes de a arunca in aer cladirea parlamentului englez, in 1605.
Borough Market, cea mai veche piata traditionala din Londra cu o istorie de 1.000 de ani, s-a transformat intr-o adevarata destinatie eleganta pentru turistii si localnicii gurmanzi.
„Traditional Welsh Perry”, IGP, Tara Galilor, este denumirea atribuita sucului de prima presa din pere pentru cidru.
„Welsh Laverbread” este o delicatesa galeza unica, renumita in intreaga lume.
Nici un Craciun irlandez nu ar fi perfect fara o budinca traditionala.
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
In Anglia, Sf. Gheorghe a capatat o popularitate imensa dupa traducerea "Faptelor" sale in anglo-saxona in secolul VIII.
Festivalul Sf. Patrick a fost stabilit de Guvernul Irlandei in 1995.
Perroche este o branza din lapte de capra nepasteurizat facut de Charlie Westhead si Haydn Roberts la Creamery Neal Yard, din Herefordshire, Anglia.
Dansul irlandez este un dans traditional care poate fi atat dans de societate cat si dans de performanta.
„Traditional Ayrshire Dunlop” (Marea Britanie) este o branza cu pasta tare fabricata din laptele integral crud sau pasteurizat al vacilor din rasa Ayrshire.
Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
„West Country Beef” este denumirea IGP aplicata carnii de bovine din regiunea West Country din Regatul Unit.
Clodagh McKenna a organizat demonstratii gratuite de gatit public, utilizand doar produse irlandeze organice, in cadrul unui targ de alimente ecologice din Dublin.
Highland Games sunt evenimente tinute, pe parcursul anului, in Scotia si in alte tari ca un mod de celebrare a culturii scotiene.
STORNOWAY BLACK PUDDINGS este o delicatesa de renume mondial, care a fost considerata prin cele mai bune mezeluri din Marea Britanie si cel mai bun sangerete din lume.
Armagh Bramley Apple, din Irlanda de Nord, este un mar verde folosit in multe retete culinare pentru gatit in stare proaspata.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev