„Traditional Welsh Perry”, IGP, Tara Galilor, este denumirea atribuita sucului de prima presa din pere pentru cidru.
Traditional Welsh Perry este obtinut din orice soiuri de pere cultivate in Tara Galilor printr-o metoda de productie traditionala. Cidrul traditional galez de pere contine doar suc de pere pentru cidru pur, in proportie de 100 %. Culoarea cidrului „Traditional Welsh Perry” variaza de la galben pal la auriu inchis si este limpede sau tulbure, cu o aroma proeminenta lejera sau foarte fructata de pere, echilibrata cu dulceata naturala, datorita continutului de sorbitol al perelor pentru cidru utilizate, avand si o aciditate citrica si o aroma de fructe delicata. Cidrul are o tarie alcoolica de 3,00-8,49 %. Sunt produse trei tipuri de cidru „Traditional Welsh Perry” – nespumos, conditionat la sticla si fermentat in sticla.
Din punct de vedere istoric, producerea de cidru de pere „Traditional Welsh Perry” dateaza din perioada in care aceasta era o activitate realizata in fermele agricole, dar cidrul de pere era o bautura mai rafinata rezervata in mare masură fermierilor gentilomi si familiilor acestora, nefiind o bautura destinata muncitorilor agricoli. Productia de cidru de pere in ferme a inregistrat un declin in secolul al XIX-lea, cand productia de cidru de pere in ferme a scazut., dar o renastere lenta s-a inregistrat in 2001, cand s-a format Welsh Perry and Cider Society, iar in prezent a renascut interesul pentru producerea de „Traditional Welsh Perry”, existand aproximativ 20 de producatori de cidru de pere in Țara Galilor. Este un produs de calitate, utilizat de mulți gastronomi si bucatari-sefi renumiti si figureaza periodic in meniurile acestora, ca ingredient specific. „Traditional Welsh Perry” a castigat in 2012 „Laurence Riley Cup” din cadrul Bath and West Show pentru cel mai bun cidru de pere aflat in competitie.