Branza de capra Perroche

Perroche este o branza din lapte de capra nepasteurizat facut de Charlie Westhead si Haydn Roberts la Creamery Neal Yard, din Herefordshire, Anglia.

Este numit Perroche, dupa Beatrice Garroche, care, impreuna cu Perry James au facut aceasta branza la inceputul anilor 1980. Are o textura foarte delicata. Se vinde atat simpla cat si decorata sau aromata cu diverse condimente precum tarhonul, marar sau rozmarinul. Se serveste ca si branza de masa. Are gust proaspat specific de capra cu un continut de grasime de 45%. Este o branza cremoasa, moale, coagulata cu cheag tradițional pentru animale.

 

Laptele de capra este colectat de la producatorul Treworgan Farm Helen Wallace. Ferma detine in jur de 800 de capre Saanen. In medie productia medie de la o capra ajunge la 1200 de litri/an, printr-o buna furajare. Ferma are in dotare o sala de muls, unde o singura persoana poate mulge automat in jur de 450 de capre/ora.