Produsele ,,Ca Altădată… bucate romanesti” sunt făcute cu pricepere, meșteșugite cu pasiune și aduse în prezent prin oameni profesioniști.
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți.
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
O băutură tradiţională din Ţara Moţilor, fabricată în special în zone precum Valea Ierii sau Valea Drăganului, este vinul de zmeură.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Pe Valea Buzăului, există o comoară culinară cunoscută sub numele de „ceapa roșie de Buzău”.
Festivalul Gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați.
În zona Muntele Băişorii, localnicii servesc de Crăciun şi de Revelion o băutură pe care ei o numesc „oţet de mere”.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Balmoșul de Rachitele, comuna Margau, judetul Cluj, este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
O băutură tradiţională păstrată în Ţara Moţilor este secărica sau whiskey-ul moţilor.
Virșli Sbuciumelea au deja o continuitate de patru generații și au fost atestați ca produs tradițional.
Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.
În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).
Friptura de Zalau este o reteta traditionala din judetul Salaj amintita in cartea lui Radu Anton Roman.
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
Iarna asta, descoperă bucuria copilăriei și vizitează unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!
„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.
Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.
Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev