S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
In registrul national al retetelor consacrate sunt inregistrate preparate de carne produse de S.C. TCE AGROSUIND S.R.L, Neamt.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev