Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
Targul de Craciun Bucuresti este cel mai mare targ de Craciun din Romania, si are loc in Piata Constitutiei.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev