In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
In perioada 2-6 noiembrie 2016 la INDAGRA se desfasoara un targ de produse traditionale.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului asteapta vizitatorii in fiecare sfarsit de saptamana intre orele 10:00 - 18:00 la Targul de Tara.
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
Urda este cea mai dietetica branza, contine cea mai putina grasime si este bogata in saruri minerale.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
Asociatia Pomiviticola Hilita, comuna Costulesti, judul Iasi produce printre altele dulceata de nuci verzi.
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.
Targul national al mierii este un eveniment dedicat tuturor iubitorilor albinei si produselor apicole, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev