Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
Din materii prime naturale, cozonacul Domnesc se imbina cu traditia si este asa cum era odata pe masa, de sarbatori. El se bucura de o larga popularitate, castigandu-si in timp, pas cu pas, propria identitate vizuala.
Traditia, spune ca se poate servi cozonac, dimineata, la micul dejun cu o cana de lapte fierbinte, la masa de pranz alaturi de familie si prieteni, ca desert si la cina de seara, cu o cana de lapte acru. Deliciosul cozonac Domnesc nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor adevarati in zilele de mare sarbatoare. Sunt doua mari sarbatori pe care le petrecem in familie cu masa doldora de bunatati: Craciunul cand sarbatorim Nasterea Domnului si Sfintele Pasti, cand sarbatorim Invierea Domnului (masa la care cozonacul este regele, iar pasca regina).
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale obtinut dupa o reteta de la bunici, inbunatatita in timp. Punctul de plecare a retetei a fost satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani, unde s-a nascut si a copilarit cel de al V patriarh al Romaniei Teoctist Arapasu.
De Craciun, cozonacul este nelipsita de pe mesele romanilor, iar o reteta video de cozonac, prezentata pas cu pas, ne este de mare ajutor!