Produse traditionale La Baciu

Produsele traditionale ''La Baciu'' sunt realizate de SC ANDELVERO, Campulung Moldovenesc, judetul Suceava.  

''Produsele traditionale ''La Baciu'' sunt realizate dupa retetele mostenite de la Mos Toader. Alaturi de retelele mostenite s-au adaugat noi si noi retete preluate de la cei mai vechi macelari din Bucovina. Produsele au fost gustate si apreciate de catre cumparatorii din Piata Amzei si Muzeul Satului Bucuresti, Marea Britanie, Bruxelles, Tel Aviv, Roma si de cei din targurile traditionale din tara. In octombrie 2008 s-a deschis primul magazin cu produse traditionale din Bucovina in inima capitalei, pe Calea Floreasca.

Pentru ca ingredientele sunt cele mai importante, materia prima folosita provine exclusiv de la crescatorii de animale din zona, iar condimentele (rozmarin, busuioc, cimbru, usturoi) sunt naturale, atent selectionate si provin din productia proprie. Baitul special in care este tinuta carnea, timpul potrivit de maturare, afumarea cu lemn de fag si de cires, sunt numai cateva din secretele retetelor stravechi din Bucovina. Alaturi de muschiul crud uscat, de costita hatuita, de chisca traditionala, de carnatul cu busuioc clientii bucuresteni gasesc in magazin: zacusca de hribi, dulceturi de afine si merisoare, cozonaci, pastrav afumat in cetina de brad, branza naturala de vaca si oaie de la poalele Raraului.

Familia Baciu detina in dulcea si frumosa Bucovina, si o pensiunea turistica. Turistii cazati si ospatati aici descopera la fiecare pas, arta tesaturilor si a cusaturilor, incondeierea oualor cu splendide miniaturi geometrice, confectionarea costumelor populare cu broderii de margele si blana de jder. Muntii din jur sunt incarcati cu falnici brazi seculari, cu aer pur, rauri repezi si reci, cu trecatori care iti taie respiratia, flori cu miros imbietor, cu manastiri unice in lume, cu istorie, cu bucate alese si nelipsita mamaliguta moldoveneasca.

Casa batraneasca cu pat din fan, casa din copac, crama imbelsugata, stana si iazul plin de peste sunt doar cateva din propunerile oferite de Casa Baciu pentru petrecerea timpului liber. O sauna calda este mereu binevenita.

Sunt 6 camere, dotate cu pat matrimonial, baie proprie, televiziune prin satelit, internet wireless si minibar. Pe o raza de aproximativ 30 Km veti gasi Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Herghelia Lucina, Varful Rarau.

Magazinele LA BACIU sunt deschise in: Bucuresti, Calea Floreasca, nr. 69 (Vineri, Sambata 10 – 19 Duminica 10 – 15); C-lung Moldovenesc, Calea Transilvaniei, nr. 4 (Luni – Vineri 8 – 20 Sambata 8 – 18 Duminica 10 – 15); Vatra Dornei, Str. Oborului, nr. 7 (Luni – Sambata 8 – 18)