Aglonas maizes veistūklis
Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.
Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.
Chistorra de Navarra, IGP, Spania, este un cârnat asemănător cu chorizo, dar cu un diametru mai mic.
“Pulpo Seco de Adra” este un produs obținut din caracatiță (Octopus vulgaris), care provine în mod tradițional din locul de pescuit Adra din Almería, în sud-estul Spaniei.
Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.
Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.
„Agros Rosewater” IGP, Cipru, este un distilat apos obținut prin distilarea în apă potabilă a florilor întregi de trandafir aromatic din specia Rosa damascena.
„Oli de Menorca / Aceite de Menorca” IGP Spania, este un ulei de măsline extravirgin ecologic, obținut doar prin procese mecanice din fructele măslinului (Olea europaea L.).
Bifana este un sandvis traditional portughez care constă dintr-o chiflă umplută cu cotlet de porc marinat.
„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.
Orezul Karacadağ, cultivat in Turcia, la poalele muntelui Karacadağ, de 2025 de metri, este printre tipurile de orezul de cea mai bună calitate din lume.
Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
Kimchi de varză este o delicioasă și tradițională specialitate coreeană.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Česnica este o paine sau o prajitura indespensabila Cinei de Craciun in traditia sarba, ce are loc pe 7 ianuarie.
Sarmalele "pitici de Lalova” este o specialitate tradiţională moldovenească.
Queso de Burgos, IGP Spania este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Liptovské droby este un tip unic de cârnat cu umplutura de cartofi, jumări și condimente, introdusă în membrane din intestine naturale de porcine.
Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.
Anul 2024 a fost un sezon pozitiv pentru exportul de caise moldovenești.
Denumirea Gaziantep Menengiç Kahvesi DOP a fost înregistrată în Jurnalul Oficial European, în sectorul agroalimentar din Turcia.
Brânza cu IGP „Caciottone di Norcia”, Italia, este ultimul produs inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Spaghete cu legume se servesc in zilele de post in care avem dezlegare la ulei.
Recoltarea perelor Williams din Mantua a început cu aproximativ zece zile mai devreme decât de obicei, și va fi comercializată de La Grande Bellezza Italiana la sfârșitul lunii august sub marca „Pera di Mantova IGP”.
Baba Neagră” este o prajitura traditionala din Republica Moldova, care s-a transmis din generație în generație gospodinelor din nordul țării.
Denumirea „Vindelnrökt skinka” IGP, Suedia, desemnează jambonul întreg provenit de la porc, afumat la cald, printr-o metodă tradițională, cu lemn de arin.
Sezonul sărbătorilor vine peste noi si este un moment pentru a sărbători cu un lichior de oua alaturi de familie si prietenii.
Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev