Pepenii galbeni „Kırkağac Kavunu”
„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.
„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.
Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.
„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.
Denumirea Gaziantep Menengiç Kahvesi DOP a fost înregistrată în Jurnalul Oficial European, în sectorul agroalimentar din Turcia.
„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.
Spaghete cu legume se servesc in zilele de post in care avem dezlegare la ulei.
„Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.
Baba Neagră” este o prajitura traditionala din Republica Moldova, care s-a transmis din generație în generație gospodinelor din nordul țării.
„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.
Sezonul sărbătorilor vine peste noi si este un moment pentru a sărbători cu un lichior de oua alaturi de familie si prietenii.
Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.
Chistorra de Navarra, IGP, Spania, este un cârnat asemănător cu chorizo, dar cu un diametru mai mic.
“Pulpo Seco de Adra” este un produs obținut din caracatiță (Octopus vulgaris), care provine în mod tradițional din locul de pescuit Adra din Almería, în sud-estul Spaniei.
Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.
Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.
„Agros Rosewater” IGP, Cipru, este un distilat apos obținut prin distilarea în apă potabilă a florilor întregi de trandafir aromatic din specia Rosa damascena.
„Oli de Menorca / Aceite de Menorca” IGP Spania, este un ulei de măsline extravirgin ecologic, obținut doar prin procese mecanice din fructele măslinului (Olea europaea L.).
Bifana este un sandvis traditional portughez care constă dintr-o chiflă umplută cu cotlet de porc marinat.
„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.
Orezul Karacadağ, cultivat in Turcia, la poalele muntelui Karacadağ, de 2025 de metri, este printre tipurile de orezul de cea mai bună calitate din lume.
Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
Kimchi de varză este o delicioasă și tradițională specialitate coreeană.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Česnica este o paine sau o prajitura indespensabila Cinei de Craciun in traditia sarba, ce are loc pe 7 ianuarie.
Sarmalele "pitici de Lalova” este o specialitate tradiţională moldovenească.
Queso de Burgos, IGP Spania este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Liptovské droby este un tip unic de cârnat cu umplutura de cartofi, jumări și condimente, introdusă în membrane din intestine naturale de porcine.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev