Traditionalul "Tiroler Kaiserschmarrn"
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
Au fost nevoie de secole pentru ca această brânză mică și rotundă să scape de umbra celebrului său concurent local, Roquefort.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
Batogul de sturion este un adevarat delciu culinar, realizat după o rețetă veche, transmisă din generație în generație.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Reteta aperitiv pentru sarbatorile de iarna.
Sarmalele "pitici de Lalova” este o specialitate tradiţională moldovenească.
Stelute aperitiv pentru sarbatorile de iarna
Liptovské droby este un tip unic de cârnat cu umplutura de cartofi, jumări și condimente, introdusă în membrane din intestine naturale de porcine.
„Meso turopoljske svinje” DOP, Croatia, reprezintă carnea proaspătă obținute din rasa de porci Turopolje.
Anul 2024 a fost un sezon pozitiv pentru exportul de caise moldovenești.
Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.
Brânza cu IGP „Caciottone di Norcia”, Italia, este ultimul produs inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Băutură tradițională turcească pe bază de iaurt.
Recoltarea perelor Williams din Mantua a început cu aproximativ zece zile mai devreme decât de obicei, și va fi comercializată de La Grande Bellezza Italiana la sfârșitul lunii august sub marca „Pera di Mantova IGP”.
O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.
Denumirea „Vindelnrökt skinka” IGP, Suedia, desemnează jambonul întreg provenit de la porc, afumat la cald, printr-o metodă tradițională, cu lemn de arin.
Denumirea de origine protejată „Milas Yağlı Zeytini” cuprinde măslinele de masă din soiul Memecik, cultivate în districtul Milas.
Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.
Originea Cecinei pare să dateze din august 1284, anul nefavorabil al bătăliei de la Meloria, in care Pisa a fost învinsă de republica maritimă rivală Genova.
În Kütahya Pazarlar, Turcia, se cultivă cireșele și vișinele, preferate de consumatori, datorită culorii roșii, strălucitoare, bobului mare și duratei lungi de păstrare.
Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.
Denumirea „Tertziellouthkia” DOP, Cipru, desemnează un tip de paste făinoase obținute prin amestecul făinii de grâu dur cu apă.
Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
Consorțiul Melinda produce peste 400.000 de tone de mere în Văile Non și Sole din nordul Italiei.
Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.
Un record mondial pentru cea mai mare slanina a fost stabilit în 15 aprilie 2019 la Festivalu Karanac, Croatia.
„Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.
„CABRITO DE EXTREMADURA”, IGP, reprezinta carnea obținută din carcase de iezi născuți și crescuți pe teritoriul Comunității Autonome Extremadura.
„Sörmlands Ädel” este o brânză matură din Suedia, cu pastă moale cu mucegai, fabricată din lapte de vacă integral.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev