Placinta cu apa “Su böreği”
Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.
Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.
„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.
Boudin blanc de Liège este un cârnat albă tradițional din regiunea Liège, Belgia, preparat dintr-un amestec de carne de porc, carne de vită, grăsime de porc, ouă, pesmet, smântână, ceapă, și condimente.
„Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.
Dulceața de trandafiri de Călărași este o specialitate moldovenească cu indicație geografică protejată (IGP), produsă de Fabrica de Conserve din Călărași, singurul producător autorizat.
„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.
Dulciurile din La Ligua, Chile sunt renumite pentru gustul lor specific și varietatea bogată.
Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.
Dupa 17 ani in strainatate, Simion Tinteleca a deschis carmangeria Pasini la Gherla, judetul Cluj, unde face salam italian.
“Pulpo Seco de Adra” este un produs obținut din caracatiță (Octopus vulgaris), care provine în mod tradițional din locul de pescuit Adra din Almería, în sud-estul Spaniei.
Carnea de vită Hongcheon, în special „Hongcheon Neulpureum Hanwoo”, se referă la carnea de vită coreeană (Hanwoo) de înaltă calitate, crescută în comitatul Hongcheon, Coreea de Sud.
Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.
Indicația geografică protejată „Fragola della Basilicata” se referă la fructele căpșunilor Fragaria x ananassa cultivate, din genul Fragaria și familia Rosaceae.
„Oli de Menorca / Aceite de Menorca” IGP Spania, este un ulei de măsline extravirgin ecologic, obținut doar prin procese mecanice din fructele măslinului (Olea europaea L.).
Salata Caprese este o salată italiană simplă și delicioasă, cunoscută pentru culorile sale, roșu, alb și verde, care simbolizează steagul Italiei.
„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.
Antep Fıstık Ezmesi, IGP, Turcia, este un produs fabricat prin combinarea fisticului Gaziantep recoltat timpuriu cu apă și zahăr.
Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.
„Spišský šípkový lekvár” DOP, Slovacia, este un gem obținut din măceșe proaspăt culese.
„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.
Un „bocadillo” este un sandviș, de obicei făcut cu o baghetă sau o pâine lungă similară, tăiată pe lungime.
Kimchi de varză este o delicioasă și tradițională specialitate coreeană.
„Muránske buchty” IGP, Slovacia, sunt rulouri umplute similare foietajelor, fabricate din aluat dospit care au fost stratificate cu margarină de mai multe ori.
Česnica este o paine sau o prajitura indespensabila Cinei de Craciun in traditia sarba, ce are loc pe 7 ianuarie.
Bündnerfleisch este o specialitate din carne de vită uscată la aer din Elveția.
Queso de Burgos, IGP Spania este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.
Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.
„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.
Denumirea Gaziantep Menengiç Kahvesi DOP a fost înregistrată în Jurnalul Oficial European, în sectorul agroalimentar din Turcia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev