Branza „Grana Padano”
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
Reteta traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
Mai multi romani din Bistrita, cultiva pe cont proriu, in Spania, avocado, kiwi si legume de sera.
„Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.
Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.
Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.
„Tiroler Speck” (IGP), Austria, este un produs artizanal din carne de porc conservata traditional, fabricat din pulpa dezosata, cotlet, burta, spata sau ceafa.
„Bulgarsko rozovo maslo”, IGP, Bulgaria, este un ulei esential obtinut prin distilare cu vapori din flori de trandafir de Damasc (Rosa damascena Mill).
Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.
„Longkou Fen Si” IGP, China, este un produs filiform din amidon uscat, obtinut din boabe verzi de fasole sau mazare.
„Maccheroncini di Campofilone” IGP, Italia, sunt paste fainoase uscate produse din oua si faina de grau comun sau gris.
Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.
Denumirea „Puruveden muikku” IGP, Finlanda, este utilizata pentru coregonul alb (Coregonus albula) prins in bazinul hidrografic al lacului Puruvesi.
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
„Gailtaler Almkäse”, DOP, Austria, este o branza cu pasta tare, obtinuta din lapte crud de vaca si capra (10%).
Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.
Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata in cea mai importanta regiune de crestere a caprelor din Franta.
In Pirineii Catalani, Spania, se obtine o foarte buna carne de vitel din rasele rustice Bruna de los Pirineos, Aubrac sau Gasconne.
Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.
„Krcki prsut”, IGP, Croatia este un produs din carne uscata, obtinut din sunca de porc, sarata uscat cu sare de mare.
Macul „Waldviertler Graumohn” DOP, Austria, este un ingredient traditional utilizat frecvent in bucataria regionala.
O mancare traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
Strugurii de tip „Vlaams-Brabantse tafeldruif” DOP, Belgia se cultiva in sere incalzite.
Flonz, IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.
Kolokasi Sotiras, IGP, Cipru, este o planta ce apartine familiei Araceae, genului Colocasia. specia Colocasia esculenta, cultivata pentru bulbo-tuberculi in multe parti ale lumii.
„Steirische Käferbohne” DOP, este o fasole bicolora din specia botanica Phaseolus coccineus L., cultivata in Stiria, Austria.
Inca din secolul al XVI-lea, orasul Gragnano, Italia este cunoscut pentru productia de paste fainoase din grau dur.
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
„Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute cu dovleac.
Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev