Pissaladiere
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
Sneem Black Pudding este un sangerete traditional, neambalat in forme si preparat in tavi la cuptor.
Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.
„Arseniko Naxou” DOP, este o branza de masa, tare, maturata, de fabricatie artizanala, din lapte de capra si de oaie nepasteurizat produs in insula Naxos din Grecia.
Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.
Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.
Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.
Renumitul snitel vienez isi are originile la Venetia.
Berthoud este o reteta traditionala creata la inceputul secolului al XX-lea. La inceput, acesta era un nume de familie raspandit in Chablais.
In data de 3 februarie 2020, descoperiti la Cluj-Napoca, deliciile insulei Madeira, .
Supa de ceapa cu vin si branza rasa (reteta Franta).
„Paski sir” DOP, este o branza tare de oaie, produsa din lapte integral provenit de la rasa autohtona de oi de pe insula Pag, Croatia.
„Mollete de Antequera” IGP, este un tip de paine originar din aria geografica Antequera, Spania.
Mozzarella di Gioia del Colle” DOP, Italia, este un tip de branza proaspata pe baza de pasta filata, produsa doar din lapte crud integral de vaca la care se adauga o cultura de zer fermentat.
Reteta frantuzeasca de sunca cu ou si smantana.
Datorita gustului sau unic, branza „Dziugas” a devenit unul dintre produsele alimentare simbolice ale Lituaniei.
Aria din care provine laptele si in care este produsa si maturata branza DOP „Casciotta d’Urbino” cuprinde intregul teritoriu al provinciei Pesaro e Urbino, din Italia.
Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.
Hiromeri Pitsilias, IGP, este un produs maturat din carne uscata, in saramura, afumata si marinata in vin.
Branzeturile fabricate in consiliile Ponga si Amieva din sud-vestul Asturiei, poarta numele defileului muntos Los Beyos.
Mascarpone este o branza italiana cu pasta moale.
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
Vinurile Chozas Carrascal, DOP, Spania sunt vinuri minerale cu aroma de pamant
Mai multi romani din Bistrita, cultiva pe cont proriu, in Spania, avocado, kiwi si legume de sera.
Salata greceasca sau salata horiatiki este o salata populara in bucataria greaca, facuta cu branza feta.
Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.
„Brousse du Rove” DOP, Franta, este o branza de capra prezentata sub forma de cornet.
„Tiroler Speck” (IGP), Austria, este un produs artizanal din carne de porc conservata traditional, fabricat din pulpa dezosata, cotlet, burta, spata sau ceafa.
„Pan gallego” DOP, Spania, este o paine cu coaja crocanta, cu miezul moale si cu alveole numeroase si neregulate.
Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev