Briosa frantuzeasca „Gache vendaenne”
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
„Pao de Lo de Ovar” este un produs de panificatie obtinut din oua, zahar si faina.
Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.
Potica slovena STG, este o prajitura pregatita in forme rotunde, avand cinci variante de umplutura.
In Pirineii Catalani, Spania, se obtine o foarte buna carne de vitel din rasele rustice Bruna de los Pirineos, Aubrac sau Gasconne.
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
„Krcki prsut”, IGP, Croatia este un produs din carne uscata, obtinut din sunca de porc, sarata uscat cu sare de mare.
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
O mancare traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
Indicatia geografica protejata „Capón de Vilalba”, Spania, se refera la carnea obtinuta de la masculii din specia Gallus domesticus care au fost castrati chirurgical inainte de atingerea maturitatii sexuale.
Flonz, IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.
Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.
„Steirische Käferbohne” DOP, este o fasole bicolora din specia botanica Phaseolus coccineus L., cultivata in Stiria, Austria.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, din Italia, cu forma sa de coltunas umplut si lipitura caracteristica ce aminteste de un spic de grau, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia.
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
„OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.
Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.
„Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.
„Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.
Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.
Denumirea „Prazska sunka” este utilizata din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse alimentare originare din Praga.
"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.
Caracterul specific al produsului „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” este rezultatul rasei traditionale neameliorate si al metodei traditionale de crestere.
Reputatia produsului „Marrone di Serino” IGP, Italia este legata de comercializarea lui la nivel national si international.
Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.
Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta
Gailtaler Speck este un produs din carne de porc conservata traditional din Valea Gail, Austria.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev