Bovinele din rasa Ramo Grande
Carne proaspătă, refrigerată și congelată provenită de la bovine din rasa Ramo Grande, cu denumire deorigine protejata din arhipeleagul Azore (Portugalia).
Carne proaspătă, refrigerată și congelată provenită de la bovine din rasa Ramo Grande, cu denumire deorigine protejata din arhipeleagul Azore (Portugalia).
Balatoni hal (peste de Balaton) este denumirea exclusiva pentru crapii si salaii care traiesc in lacul Balaton, Ungaria.
Cooperativa Hawai'i 'Ulu investeşte în culturile indigene nutritive ca o modalitate de a aborda sistemul alimentar deteriorat al insulelor.
Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
Denumirea „Lovecký salám” sau „Lovecká saláma” este specifică, deoarece este cunoscută pe teritoriul Republicii Cehe și pe teritoriul Slovaciei și se bucură de o tradiție îndelungată.
„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).
Dalmatinska pecenica” IGP, Croatia, este un produs din carne uscata, cu termen indelungat de pastrare, fara os, obtinut din muschiul longissimus dorsi de porc.
Bayerischer Blutwurz este un lichior produs în Bavaria, mai ales în regiunea Pădurii Bavareze, în mod tradițional din rădăcină de Potentilla erecta (sclipeti).
Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.
Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Brânza „Lički škripavac” a devenit a 32-a denumire de origine protejată croată în UE, ceea ce garantează achiziționarea unui produs autentic.
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
Usturoiul Alho da Graciosa IGP provine din insula Graciosa din Oceanul Atlantic de Nord, care face parte din arhipelagul Azore, una dintre regiunile autonome ale Portugaliei.
„Ennstaler Steirerkas”, DOP, Austria, este o branza din lapte acru obtinuta din lapte de vaca crud sau degresat si pasteurizat.
„Vänerlöjrom” DOP Suedia, este un produs natural, obținut doar din icre de păstrăv argintiu (Coregonus albula) și sare (NaCl).
Este o mancare foarte simpla din zona Bordeaux, Franta.
Bulagna de l’Ile de Beauté, IGP, Franta, este un produs emblematic din Corsica, care rezultă dintr-o pricepere ce reflectă insula, cultura și obiceiurile acesteia.
Haricot de Castelnaudary, IGP, Franta, este o fasole alba uscata din specia Phaseolus vulgaris.
Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.
Pampepato di Terni, IGP, Italia, este un produs de panificatie obtinut prin prelucrarea fructelor uscate, a ciocolatei, a stafidelor, a fructelor confiate, a pudrei de cacao amaruie, a mierii, a cafelei, a condimentelor si a fainii.
Kalix Löjrom este unul dintre produsele suedeze cu statut DOP, una dintre indicațiile geografice din Europa care reflectă bogăția și diversitatea sectorului agricol.
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.
Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.
Sardele preparate la cuptor cu macris.
Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.
Denumirea „Sõir” se referă la un tip de brânză tradițională nematurată pe bază de coagul. Acesta este un produs lactat din categoria brânzeturilor coapte și este cunoscut în Estonia mai ales în regiunile istorice Võromaa și Setomaa.
Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev