Puiul de Bresse
Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.
Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.
„Gailtaler Almkäse”, DOP, Austria, este o branza cu pasta tare, obtinuta din lapte crud de vaca si capra (10%).
Renumitul snitel vienez isi are originile la Venetia.
Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata in cea mai importanta regiune de crestere a caprelor din Franta.
In data de 3 februarie 2020, descoperiti la Cluj-Napoca, deliciile insulei Madeira, .
Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.
„Paski sir” DOP, este o branza tare de oaie, produsa din lapte integral provenit de la rasa autohtona de oi de pe insula Pag, Croatia.
Macul „Waldviertler Graumohn” DOP, Austria, este un ingredient traditional utilizat frecvent in bucataria regionala.
Mozzarella di Gioia del Colle” DOP, Italia, este un tip de branza proaspata pe baza de pasta filata, produsa doar din lapte crud integral de vaca la care se adauga o cultura de zer fermentat.
Strugurii de tip „Vlaams-Brabantse tafeldruif” DOP, Belgia se cultiva in sere incalzite.
Datorita gustului sau unic, branza „Dziugas” a devenit unul dintre produsele alimentare simbolice ale Lituaniei.
Kolokasi Sotiras, IGP, Cipru, este o planta ce apartine familiei Araceae, genului Colocasia. specia Colocasia esculenta, cultivata pentru bulbo-tuberculi in multe parti ale lumii.
Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.
Inca din secolul al XVI-lea, orasul Gragnano, Italia este cunoscut pentru productia de paste fainoase din grau dur.
Branzeturile fabricate in consiliile Ponga si Amieva din sud-vestul Asturiei, poarta numele defileului muntos Los Beyos.
„Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute cu dovleac.
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
Reteta traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
Mai multi romani din Bistrita, cultiva pe cont proriu, in Spania, avocado, kiwi si legume de sera.
„Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.
Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.
Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.
„Tiroler Speck” (IGP), Austria, este un produs artizanal din carne de porc conservata traditional, fabricat din pulpa dezosata, cotlet, burta, spata sau ceafa.
„Bulgarsko rozovo maslo”, IGP, Bulgaria, este un ulei esential obtinut prin distilare cu vapori din flori de trandafir de Damasc (Rosa damascena Mill).
Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.
„Longkou Fen Si” IGP, China, este un produs filiform din amidon uscat, obtinut din boabe verzi de fasole sau mazare.
„Maccheroncini di Campofilone” IGP, Italia, sunt paste fainoase uscate produse din oua si faina de grau comun sau gris.
Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.
Denumirea „Puruveden muikku” IGP, Finlanda, este utilizata pentru coregonul alb (Coregonus albula) prins in bazinul hidrografic al lacului Puruvesi.
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev