Bijuteriile ''MAMBU'' din oua de strut
Francoise de Oliveira a crescut in Mozambic, de acolo provenind si numele “mambu” dat micii sale companii, ce insemna in limba populatiei Shangaan “multumesc”.
Francoise de Oliveira a crescut in Mozambic, de acolo provenind si numele “mambu” dat micii sale companii, ce insemna in limba populatiei Shangaan “multumesc”.
Toscana, este o importanta regiune viticola din Italia situata la 30 km de Florenta si ofera cel mai bun vin rosu Chianti. Ea ocupa ca suprafata viticola locul 3 in Italia dupa Sicilia si Puglia, insa nivelul de calitate a vinurilor sale este unul cu totul si cu totul exceptional.
In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.
Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.
„Miel de Liébana”, DOP, Spania, este un produs alimentar, fabricat de albinele melifere din nectarul florilor sau din secretiile provenite din partile vii ale plantelor care cresc in ecosistemele din Liébana.
„Lapin Poron kuivaliha” DOP (carne uscata de ren din Laponia) este produs din muschi intreg (grupe de muschi) si din bucati de muschi.
„Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.
„Asperges du Blayais”, IGP Franta, este in întregime fraged si cu un gust placut, fara fibre si fara gust amar.
Jerk este o metoda jamaicana de condimentare a carnii oferind acesteia un gust dulce si picant deosebit.
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.
„Janu siers” este produsa din lapte si coagul, la care se adauga unt sau smantana, oua, sare si seminte de chimion.
„Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.
Denumirea „Hajdusagi torma” DOP, se acorda radacinii plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdusag.
Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.
Denumirea de origine protejata „Pane Toscano” desemneaza painea obtinuta cu ajutorul unui sistem tipic de prelucrare aplicat in Toscana, Italia.
Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.
Laptele de fan „Heumilch” STG, Austria, reprezinta cea mai naturala forma de productie a laptelui.
„Istarski prsut”/„Istrski prsut” este un produs cu Denumire de origine Protejata din carne uscata conservată, obtinut din pulpa de porc, fara sorici si grasime sarata cu sare de mare, uscata la aer fara afumare.
Casul Montasio, DOP, Italia se poate lauda cu denumirea de "Produs Montan".
Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.
Placintele Domnesti din republica Moldova sunt oferite bucurestenilor prin lantului de restaurante La PLACINTE.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.
Alheira de Mirandela IGP, Portugalia, este un carnat traditional afumat cilindric, in forma de potcoava.
Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.
Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.
Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.
Perroche este o branza din lapte de capra nepasteurizat facut de Charlie Westhead si Haydn Roberts la Creamery Neal Yard, din Herefordshire, Anglia.
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev