Cofetaria “De o suta de ani” de la Gyula
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.
„Janu siers” este produsa din lapte si coagul, la care se adauga unt sau smantana, oua, sare si seminte de chimion.
„Traditional Ayrshire Dunlop” (Marea Britanie) este o branza cu pasta tare fabricata din laptele integral crud sau pasteurizat al vacilor din rasa Ayrshire.
Denumirea „Hajdusagi torma” DOP, se acorda radacinii plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdusag.
„Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.
Oli de L’Empordà este un ulei de masline extravirgin, din Spania, protejat DOP din luna martie 2015.
Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.
„Liliputas” este o branza produsa manual, in Lituania, cu continut ridicat de grasime (50 % in substanta uscata), cu consistenta semitare si avand forma unui cilindru cu capete rotunjite.
„Istarski prsut”/„Istrski prsut” este un produs cu Denumire de origine Protejata din carne uscata conservată, obtinut din pulpa de porc, fara sorici si grasime sarata cu sare de mare, uscata la aer fara afumare.
Blanka Milfaitova, producatoare traditionala de marmelada din Cehia si-a schimbat radical viata in ultimele sase luni.
Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.
Produsul „Weißlacker” sau „Allgäuer Weißlacker” a fost inregistrat de Germania, cu denumire de origine protejata DOP, in luna februarie 2015.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.
Henri Willig, est un fermier din Olanda care a decis sa integreze productia si sa treaca de la comercializarea laptelui, la obtinerea de branza gouda.
Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.
„Piranska sol” este sare de mare, inregistrata DOP, recoltata, exclusiv, in zonele saraturate Secovlje si Strunjan, Sloveni, de pe o suprafata naturala formata din alge si minerale cunoscuta sub denumirea de „petola”.
Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat, in ianuarie 2015, branza Klenovecký Syrec in Registrul indicatiilor geografice protejate.
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
Focaccia di Recco col formaggio IGP, este un produs de patiserie din Italia, inregistrat la UE, incepand din luna ianuarie 2015.
Chourica de Carne de Melgaco (IGP) Portugalia, este un carnat afumat, maturat la rece, in forma de potcoava, obtinut din carne de porc provenita din spata, fleica, resturi de fasonare si grasime de porc.
Gorgonzola, DOP, Italia, este o branza albastra produsa in provincia Milano, Italia incepand din secolul al XI-lea.
„Hollandse geitenkaas” este o indicatie traditionala, geografica IGP, pentru o branza cu pasta semitare produsa in Tarile de Jos, un produs maturat natural sau in folie, cu un mod de preparare asemanator cu cel al branzei Gouda, fabricata din lapte de capra provenit de la exploatatii de crestere a caprelor stabilite in Tarile de Jos.
Italia, stat membru al Uniunii Europene, a inregistrat branza Pecorino Crotonese cu Denumire de Origine Protejata DOP.
Denumirea „Pöllauer Hirschbirne” DOP, Austria, se aplica numai perelor pentru cidru neprelucrate din soiul „Hirschbirne” (soi regional vechi), precum si perelor uscate si sucului de fructe nefermentat, obtinute din aceste fructe.
„Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.
Salamul „Finocchiona” IGP, Italia se caracterizeaza printr-o aroma de fenicul, prezenta in mixtura sub forma de seminte si flori, precum si printr-o textura moale a feliilor.
"Potjesvlees uit de Westhoek" este un produs de carne si gelatina, protejat IGP din Belgia.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev