Descopera aroma si maiestria produselor si mancarurilor traditionale din diferite zone ale lumii!

Lemnul dulce sau raculet (Glycyrrhiza glabra) este o planta erbacee, perena, comuna in sudul Europei si in Orient, ale carei radacini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizata pentru aromatizarea dulciurilor si a bauturilor.

Produsul Ovos Moles de Aveiro, IGP, Portugalia, este rezultatul amestecului galbenusurilor crude cu un sirop de zahar. Ele pot fi prezentate ca atare, invelite intr-o vafa, sau ambalate in recipiente de lemn sau portelan.

Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”. 

Originile porcilor Cinta Senese, DOP, Italia, dateaza din Evul Mediu. Caracteristica cea mai importanta pentru acest porc sunt dungilor albe care da si numele rasei locale. 

Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja. 

Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.

Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta. 

Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente. 

Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare. 

Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia,  este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm. 

Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %. 

DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva. 

Denumirea „Fichi di Cosenza” (DOP), Italia, desemnează exclusiv fructele uscate ale smochinilor domestici Ficus carica sativa (Domestica L.) aprtinand soiului Dottato (sau Ottato).