Concursuri extraordinare de brutarie si patiserie la Paris

Concursul de Maestri brutari, Concursul international de arta a cofetariei, Cupa scolilor franceze se vor desfasura la “Europain & Intersuc”, Targul international de brutarie, patiserie, inghetata, ciocolata si cofetarie in perioda 8-12 martie 2014 la Paris-Nord Villepinte – Franta

Epitomul tehnicii si creativitatii, concursurile Europain & Intersuc atrag cei mai buni brutari si patiseri din intreaga lume! Aceste intruniri, care sunt, pana la urma, centrate pe oameni, aprind pasiunea si angajamentul concurentilor intr-un adevarat spirit de competitie. Maestri brutari, Concursul international de cofetarie, Cupa scolilor franceze... indiferent daca sunt profesionisti confirmati sau doar ucenici, din Franta sau din orice parte a lumii, concurentii din 2014 sunt deja pregatiti sa isi arate maiestria, spre deliciul publicului aflat in cautare de noi influente.

Aceste trei concursuri exceptionale le vor permite candidatilor sa se intreaca pe ei insisi, sa fie jurizati de catre profesionisti ca si ei si, de asemenea, sa invete tehnici noi si sa cunoasca culturi straine. Pentru vizitatorii veniti la cea mai mare brutarie-patiserie din lume, aceste concursuri, care prezinta intreaga gama de produse expuse la Europain, sunt atat o sursa de inspiratie cat si un spectacol. Un mod spectaculos si extrem de concret de a descoperi elita profesionista din acest sector, talentele de maine si ultimele tendinte internationale in brutarie si patiserie.

Maestri brutari: ducerea meseriei de brutar pe noi culmi. Cei 24 de concurenti din cadrul acestui concurs sunt castigatorii Cupelor Louis Lesaffre 2009 – 2011 si ai Cupei Bakery World 2012. Acum, ei sunt gata sa concureze individual in trei categorii (Paine, Produse de patiserie si Creatie artistica). Veniti din 18 tari (Algeria, Australia, Brazilia, Costa Rica, Franta, Indonezia, Italia, Japonia, Maroc, Olanda, Peru, Senegal, Coreea de Sud, Suedia, Taiwan, Marea Britanie, Statele Unite si Vietnam), acesti concurenti formidabili se vor confrunta avand in minte un singur gand: sa devina Maestri brutari ai anului 2014! „Acest concurs este un test de cunostinte si de rezistenta care nu are echivalent in lumea brutariei. Prin participarea mea, sper sa ii fac pe compatriotii mei constienti de oportunitatile profesionale oferite de concurs,” precizează Brett Noy, concurentul din Australia inscris la categoria Paine.

Concursul Maestri brutari, infiintat si organizat in parteneriat de EKIP si Lesaffre, rasplateste in primul rand angajamentul personal al concurentilor. Imaginatia, inventivitatea si inovatia vor deveni reperele acestui concurs. Chiar daca vor avea ceva de lucru la framantarea aluatului, candidatii vor trebui sa fie si isteti pentru a-si demonstra abilitatile tehnice! Creatia artistica spectaculoasa, pe tema „muzica lumii”, le va solicita la maxim imaginatia si flerul. „Atunci cand creez, incep prin schitarea sentimentelor. Apoi, imi las imaginatia sa zburde pentru a decide cum as putea face o prezentare tridimensionala”, explica Moises Carmona Velazquez, concurenta din Costa Rica de la categoria Creatie artistica.

O noua provocare pentru 2014 este sectiunea „Painea pe Mapamond” din categoria Paine. Concurentii vor primi produse internationale pe care poate nu le-au mai pregatit niciodata! Cu o zi inainte de concurs se va trage la sorti pentru a se stabili produsul international pe care il va realiza fiecare candidat: covrig, ciabatta, chifla de burger, pan de muerto sau zopf. Candidatii vor trebui sa isi aduca tusa personala retetei. O alta provocare in premiera in acest an va presupune realizarea unei paini care sa indeplineasca anumite cerinte nutritive legate de continutul de fibre, proteine, acizi grasi omega 3 etc. In sfarsit, la categoria Produse de patiserie, brutarii vor participa, pentru prima data, intr-un concurs de „creatie libera”, un test de creativitate si imaginatie. „Din ce in ce mai multe brutarii din Japonia vand produse de patiserie adevarate”, explică Takuya Sasaki, concurentul japonez la categoria Produse de patiserie. „Am avut norocul de a lucra in Bretagne, astfel incat cunosc tehnicile franceze, insa acest lucru nu ma impiedica sa ma inspir din cultura japoneza, in creatiile mele.”

8-12 martie 2014 – Organizat de EKIP şi Lesaffre – www.coupelouislesaffree.com