In Parcul National, Bucuresti are loc, toamna, in fiecare an “Targului de paine”.
Este un festival dedicat traditiilor si obiceiurilor legate de producerea painii, de la culesul spicelor de grau, pana la coacerea painii traditionale. In cadrul evenimentului sunt prezentate o serie de demonstratii practice de realizare a painii la cel mai vechi cuptor de paine, testul, precum si la cuptoare traditionale pe vatra, cei prezenti putand degusta, gratuit, mostre din aceste produse.
Peste 40 de producatori si mesteri traditionali expun, spre vanzare, diverse produse de panificatie, dar si alte bunuri, specifice unui inceput de toamna in gospodaria traditionala romaneasca. Mesterii populari au adus o serie de obiecte specifice gospodariei sau de artizanat traditional: ceramica, linguri si alte cioplituri in lemn, oua incondeiate, imbracaminte. Festivalul cuprinde o serie de expozitii tematice intitulate generic "Drumul painii", care prezinta unelte agricole folosite in ultimul secol si produse de panificatie specifice unor momente din viata taranului roman.