Ziua Universala a Iei la Sibiu

Ziua Universala a Iei este un eveniment global creat pe facebook de catre comunitatea La blouse roumaine in scopul de a promova IA romaneasca.

Initiativa La blouse roumaine a lansat o adevarata miscare culturala, fara precedent in Romania cat si in Republica Moldova. Evenimentul a fost fixat pe 24 iunie, odata cu sarbatoarea Sanzienelor si a Sfantului Ioan de Vara. Campania “Sanzienele imbraca planeta in IE” desfasurata exclusiv pe facebook a avut un success imens, Ziua Universala a Iei sarbatorindu-se pe 6 continente, in peste 50 de tari si 100 de localitati din intreaga lume. Un moment unic ce ne-a unit mai mult ca niciodata in jurul unuia dintre cele mai frumoase si autentice simboluri romanesti: IA.

In Muzeul ASTRA, luna iunie este dedicată IEI. in perioada 21-23 iunie se desfasoara evenimentul ,,Ziua Universală a Iei”. In programul pregatit, regasim targul de ii si obiecte traditionale, plimbarea in IE cu Biciclete Cochete, expozitia ,,MAIESTRIA, WOW – expozitie de camasi cusute cu pasiune”, de doamnele din grupul Semne cusute, Bucuresti si Maiestria de la Chisinau ateliere pentru parinti si copii, ora de joaca sau concursul Cea mai frumoasa ie in familie”.

 

 


Cautare