Piata Taraneasca Transilvania

Cine se trezește de dimineață în Sibiu ajunge să deguste cele mai gustoase produse locale, în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania.

Mireasma pâinii calde aburinde și a plăcintelor abia scoase din cuptor vă vor ademeni să vă umpleți desaga cu delicatese sibiene. Din diversitatea de lactate vei putea alege doar după o degustare temeinică de urdă, caș, burduf de munte sau telemea, marcă înregistrată „de Sibiu”. Cârnați de mangaliță, șunculiță, pastramă, ceafă afumată, caltaboș, slănină și multe alte mezeluri îți vor fi oferite spre degustare. Legumele și fructele de sezon te vor atrage prin culorile vii și aroma ce-ți va aduce aminte de copilărie și de grădinile tradiționale a bunicilor. Nu plecați fără o zacuscă de casă sau o miere simplă sau cu diverse mirodenii.

Piața se organizează în fiecare sâmbătă în parcarea Sălii Transilvania din Sibiu și dispune de 180 de locuri de comercializare a produselor, împărțite pe 4 sectoare: Carne, Lactate, Ouă; Legume, Fructe, Miere; Panificație, Băuturi; “Insula de Promovare a tradițiilor”, unde se pot organiza evenimente de promovare a tradițiilor culturale și gastronomice locale sau micro regionale.
La fiecare tarabă, producătorul trebuie să aibă afișată o descriere, semnificația culorilor fiind următoarea:
verde – producători care comercializează doar producția obținută în propria fermă/ gospodărie, sau produse obținute prin procesarea exclusivă a materiei prime produse în ferma proprie; galben – producători care comercializează producția obținută în unitatea proprie, din utilizarea de materie primă obținută în ferma /gospodăria proprie și/sau materie primă locală obținută de la alți producătorii agricoli. Au prioritate producătorii din județul Sibiu, dar în limita locurilor disponibile pot participa și producători din alte județene.