Târg cu degustare de produse romanesti la Bruxelles

Târg cu degustare de produse locale si discuții cu producători, sâmbătă, 13 aprilie 2024, intre orele 12:00 – 17:00, la Tour & Taxis, clădirea L' Entrepot Royal, Bruxelles.

Aici sunteti invitti să descoperiți sau să regăsiți bogăția şi diversitatea gastronomică românească. Peste 20 de producători locali din România vin special în Belgia pentru a vă face cunoscute tradițiile culinare şi a vă oferi ocazia de a degusta produse autentice din toate regiunile ţării. Este vorba de Anca Elena Vlad - Asociația Gastro Local din Vama Buzăului; Atelierul de brânză NarCheese - brânzeturi artizanale din județul Cluj; Bio-Moșna - produse din Colinele Transilvaniei; Bunătăți de la Bradu/Sibiu; Casa Despi - producători de cidru și sucuri din județul Timiș; Cooperativa Șmag - preparate tradiționale din carne; Cozonaci Niculina - cozonaci țărănești din Bucovina; Da Giuseppe Formaggeria Artigianale - brânzeturi artizanale din lapte de vacă, oaie, bivoliță din Făgăraș; Ferma Cățean - brânzeturi tradiționale din județul Brașov; HoneyBerries - producători de suc de afine din județul Brașov ;Liverda - producător de mere ecologice și sucuri din fructe din județul Brașov; Magazia Morăriței - produse coapte pe vatră din județul Iași.

De asemenea vor fi prezenti si: Mama Cozonacilor - cozonaci din Bran, județul Brașov; Marius Pușcașu - producător de andive din județul Neamț; Mihaela Barbăneagră - Punct Gastronomic Local din Mila 23/Delta Dunării; Păstrăvăria Salmontana - preparate din păstrăv din Prejmer, județul Brașov; Pivnița Savu - producător de vin din Ciumbrud, jud. Alba; Punct Gastronomic Local La Grisha - gastronomie lipovenească; Silvania Bio - producător de brânzeturi și preparate din carne bio din județul Sălaj. Nu va lipsi Slow Food Buzău - Produse alimentare artizanale şi turism culinar din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, precum: Miedăria - mied de la Mihai Negot; Bere artizanală de la One Beer Later; Cârnați de oaie de la Casa Ghizdeanu; Fructe în miere de la Melinis. Sa nu-i uitam in cele din urma: Rafineturi, dulcețurile Conacului Grigorescu sau Vale Putna - păstrăv afumat și preparate din păstrăv din Bucovina.

Cu același prilej vom discuta cu reprezentanți ai instituțiilor europene, experți în dezvoltare rurală și politici agricole despre importanța micilor producători, a produselor tradiţionale, pentru revitalizarea zonelor rurale și despre cum îi putem sprijini mai bine prin politici europene şi naționale. Împreună, putem căuta și promova soluții care să sprijine micile ferme și producătorii locali, esențiali pentru conservarea şi promovarea patrimoniului cultural și pentru prosperitatea zonelor rurale. Intrarea este gratuită și se face în baza înscrierii în formularul de participare. Vă așteptăm în număr cât mai mare la această celebrare a diversității, tradiției şi valorii spaţiului rural românesc! Evenimentul este organizat de eurodeputații Dacian Cioloș și Alin Mituța, cu sprijinului Renew Europe Group din Parlamentul European..