Nedeia de la Tacasele

O noua editie a celebrei sarbatori „Nedeia de la Tacasele" s-a desfasurat, pe Valea Tacaselelor langa localitatea Avram Iancu, comuna Varfurile, judetul Arad.

Aceasta sarbatoare moteasca are loc in fiecare an, in a doua duminica dupa Rusalii, intr-un frumos decor natural strajuit de dealurile Magura si Togeru. De 99 de ani, aceasta sarbatoare se tine la Tacasele, dar, sarbatoarea este mult mai veche si vine din negura istoriei. Nedeia incepe intotdeauna cu un TE-DEUM prin care se multumeste lui Dumnezeu pentru roadele campului si pentru bucate, dar si pentru eroii neamului care au luptat pentru libertate pe aceste meleaguri.

Evenimentul este completat si de mesterii populari din tara Motilor, care isi aduc la targ tot felul de produse traditionale motesti, confectionate din lemn sau din lut. In fiecare an, programul artistic este unul de exceptie, organizatorii avand invitati de marca din tara. Nu sunt uitati nici artistii locali sau cei din judetul Arda pentru a promovate valorile cultural din Tara Zarandului.

 

 


Cautare