Parcul Izvor din București devine punctul central al unui eveniment culinar de amploare intre 21 și 25 martie 2025.
Iubitorii de preparate pescărești sunt invitați la Festivalul Pescăresc de Buna Vestire, unde vor putea degusta zeci de preparate din pește și vor putea asista la un spectacol gastronomic inedit. Punctul de atracție al festivalului este un ceaun uriaș în care va fierbe „o tonă de borș de pește lipovenesc”. Preparat conform unei rețete tradiționale, acesta conține pește autohton, precum crap, somn, știucă, biban și caras, alături de sute de kilograme de legume: ceapă solzișori, ardei gras, țelină, cartofi, verdețurile proaspete și leuștean aromat.
Un alt element inedit al festivalului este „cea mai mare roată de scrumbii din Capitală”. Această atracție unicat, cu o înălțime de peste doi metri, va prăji mii de scrumbii la foc iute, punând în valoare „trufandaua sezonului”. Pe lângă borșul de pește și scrumbiile pregătite pe roată, festivalul oferă o varietate de preparate pescărești, de la saramură de crap, storceag, păstrăv și crap la proțap, până la mititei și chifteluțe din pește, plăcinte, crochete de hamsii, cabanos din somon și sărmăluțe pescărești, toate gătite pe loc, la foc deschis.
Sa nu uitam ca in fiecarea an suntem invitati si la Festivalul Borsului Lipovenesc de Peste de la Jurilovca.