Thanksgiving Day

In Statele Unite, sarbatorile de sfarsit de an sunt marcate de Ziua Recunostintei, ce are loc la sfarsitul lunii noiembrie.

In ziua Recunostintei (Thanksgiving Day), se multumeste traditional lui Dumnezeu, pentru bogatia recoltei din acel an. Aceasta sarbatoare a fost preluata de primii colonisti sositi in anul 1621, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta in conditii climaterice severe. In 1941, Congresul SUA a adoptat o rezolutie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sarbatoare nationala.

De Ziua Recunostintei, defileaza de obicei fanfare scolare si se prezinta diferite care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt: curcan umplut, jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb si plăcinta de dovleac.

A doua zi, denumita „Black Friday” (sau „Vinerea Neagra”), este prin traditie o zi in care comerciantii ofera reduceri mari de preturi si se formeaza cozi la mall-uri de la sase dimineata.

La sfarsitul saptamanii respective, la New York se organizeaza o parada spectaculoasa, care marcheaza in mod simbolic deschiderea sezonului de cadouri.

 


Cautare