Ciuperci umplute la cuptor
Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.
Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.
Eveniment special la Radio Cluj, de Ziua Culturii Naționale, cu participarea Grupul „Păstrătorii Tradițiilor” din Răchițele. pe 15 ianuarie 2025.
Petry Estate Winery din Călimănești, Mures, a găzduit pe 15 februarie 2025, a VII-a ediție a Festivalului Umplutului de Cârnați Petry.
Dintre obiceiurile întâlnite în ziua de Sfântul Ion, nu lipsesc "Iordăneala" si “Tontoroiul femeilor”.
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
De Boboteaza se obisnuieste ca in gospodarii sa pregateasca piftie de porc, carnati, sarmale, carne fripta etc., chiar daca aceste feluri de mancare au mai fost pregatite si de Craciun si Anul Nou.
Tradiția unică a carnavalului pastrat, de peste 60 de ani, de femeile din Patsch, Austria.
La sate, în Ajunul Bobotezei, se întâlneau o serie de practici și obiceiuri. Nu puține erau însă riturile de „ursită” sau de „orândă”, practicate de fete.
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
Sărbătoare Postul Crăciunului se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2024 – marți, 24 decembrie 2024
O reteta perfecta de Ziua Indragostitilor.
In Regatul Unit, colindele comunitare sunt un fenomen cultural prețuit care promovează unitatea, răspândește bucurie și creează amintiri durabile.
Salata Mechouia , sau „salata la grătar” este o mancare traditionala tunisiana.
“Lights on Parade” din Roermond, Olanda, are loc pe 8 noiembrie 2024 si este o parada de lumini cu “Circo di Strada”.
Carnavalul de la Nisa, dateaza din anul 1294, când contele de Provence, Charles Anjou, a vizitat Nisa și a petrecut „câteva zile vesele de carnaval”.
Ediţia a XI-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” Oradea, va avea loc în perioada 9-10 noiembrie 2024 şi va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2024-2025 în România!
Carnavalul venetian este un festival anual sărbătorit în Venetia, Italia.
Ziua Recoltei este o ocazie specială de a sărbători magia toamnei și bogăția roadelor sale, între 25 și 27 octombrie la Forest Retreat & Spa, judetul Valcea.
Chiang Mai, Tailanda, are multe festivaluri pe tot parcursul anului, dar Festivalul Florilor iese in evidenta.
Denumirea „Arroz de Sarrabulho à moda de Ponte de Lima” STG, Portugalia, se referă la o mancare gatita bazata pe un preparat de orez si un ansamblu de carnuri si carnati.
Reteta de gyros clasic grecesc, invelit in lipie si servit cu cartofi prajiti.
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
O rețetă vedetă în marile restaurante, de vinete marinate, este foarte sănătoasă și gustoasă, ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care țin dietă.
Zilele Culturale Maghiare din Cluj au loc pană pe 25 august, cu peste 500 de programe (concerte, expoziții, tururi ghidate, mese rotunde, proiecții de film, activități pentru copii, târguri, activități sportive și petreceri).
Muzeul Satului Bănăţean va înregistra la OSIM marca „Ţăranul smart”, un exemplu european de anti-risipă şi o „cultură a puţinului”
Festivalul MUTAT LA ȚARĂ FEST – ediția a II-a, este o experiență extraordinară dedicată bucuriei și frumuseții vieții la țară.
Un preparat de paste italiene foarte popular este făcut cu fructe de mare și un sos gros de rosii “arrabiata”.
Festivalul Gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați.
Este o mâncare clasica germana cu bratwurst suculent, servit cu varză murată picanta și cartofi crocanți.
Sfârșitul de săptămână aduce pofticioșilor, și nu numai, concursul celor mai delicioase ceaune din județul Cluj, la Mărișel.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev