Bulz romanesc
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Luna ianuarie se mai numeste GERAR sau CALINDAR, este de 31 de zile si are ziua de 10 ore, iar noaptea de 14 ore.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Cel dintai praznic imparatesc cu data fixa, Nasterea, numita in popor si Craciunul, la 25 decembrie, este sarbatoarea anuala a nasterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos (Luca II,1-21).
Luna noiembrie se mai numeste BRUMAR, PROMORAR, VINICER, VINAR, are 30 de zile, avand ziua de 10 ore si noaptea de 14 ore
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Preparat traditional din judetul Arad.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Winter Wonderland este un cantec de Craciun compus in 1934 de Felix Bernard.
Ziua de 18 octombrie este o sarbatoare pastorala dedicata lupului.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
In ziua de 14 octombrie este sarbatorita Sfanta Parascheva.
Porcul a fost considerat animal sacru, animal emblematic pentru zeii Osiris (la egipteni), Demeter (la greci), sau Ceres (la romani).
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
In noaptea de 5 decembrie, inainte de a fi asezate la usa sau pervazul ferestrei, cizmele sunt curatate si lustruite cu grija pentru a astepta venirea lui Mos Nicolae.
Omul spiritual (pneumatikos) cunoaste adancimile si tainele lui Dumnezeu si primeste darurile dragostei.
Ideea infintarii unui Muzeu a venit din dorinta de a pastra vie istoria localitatii Poiana Stampei, Suceava.
Pentru a fi liberi trebuie sa ne legam pe noi insine.
Luna decembrie se mai numeste ANDREA, UNDREA, INDREA, NEIOS, NINGAU, are 31 de zile, avand ziua de 9 ore si noaptea de 15 ore
Inima este izvorul fara fund al tuturor rautatilor dar si izvorul tuturor bunatatilor.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev