Mamaliga tropotita cu silvoita
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Istoria, etniile si traditiile dobrogene se impletesc cu bucatele de sarbatoare campenesti la Slow Food Dobrogea.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
In 9 octombrie se comemoreaza intrarea in orasul Valencia a regelui Jaime I in 1238, pentru recucerirea crestina a partii din Spania, care apartinea arabilor.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Magiunul de prune supranumit si mierea prunelor este una dintre cele mai celebre dulceturi din Vultureni, judetul Cluj.
Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Iosif Ciunterei din Feldru, judetul Bistrita-Nasaud, si-a creat in 2012 propria sa emisiune intitulata ”Cu Iosif pe coclauri”.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
Cel mai bun mujdei de usturoi sa prepara in Delta Dunarii.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
Ziua Universala a Iei este un eveniment global creat pe facebook de catre comunitatea La blouse roumaine in scopul de a promova IA romaneasca.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Luna ianuarie se mai numeste GERAR sau CALINDAR, este de 31 de zile si are ziua de 10 ore, iar noaptea de 14 ore.
Vara, echilibru intre munca si odihna incepe cu Sfantul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) si dureaza pana la Sfanta Maria Mica (8 septembrie).
Cel dintai praznic imparatesc cu data fixa, Nasterea, numita in popor si Craciunul, la 25 decembrie, este sarbatoarea anuala a nasterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos (Luca II,1-21).
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev