Tochitura de Ignat (pomana porcului)
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.
Pe 1 noiembrie, credinciosii catolici, greco-catolici, ortodocsi, protestanti, reformati din Transilvania celebreaza „Luminatia”, o sarbatoare a mortilor.
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
In traditia populara, sarbatoarea Sfantului Dimitrie marcheaza sfarsitul verii pastorale, fiind numita si Samedru sau Ziua Soroacelor.
Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Sfanta Cuvioasa Parascheva, este sarbatorita in ziua de 14 octombrie si foarte multi pelerini obisnuiesc sa vina la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei.
In Olanda si zona din Flandra (Belgia) in care se vorbeste limba olandeza, au loc parade stralucitoare cu banere si portrete purtand imaginea Sfantului Nicolae.
In valea numita „Axion Estin”, traia un mare sihastru care avea ucenic un calugar tanar, pe care-l crestea, ca sa ramana in chiliuta lui.
Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.
La inceput de an bisericesc, pe 8 septembrie, sarbatorim Nasterea Maicii Domnului, unindu-ne glasurile in cantari de lauda pentru pururea fecioara Maria.
Musevisa (Mouse Song) este un foarte popular cantec de Craciun in Norvegia.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
O masa aleasa de sarbatori fara un vin bun inseamna o sfidare a bunelor maniere.
Prepararea casului proaspat de casa:
Coltunasii cu carne ''Empanadas'', o specialitate locala din Argentina si intalnita in intreaga America Latina este capabila sa incante cele mai rafinate si exigente gusturi.
Polka este un dans plin de energie, cu origini in Boemia.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, zi de hotar intre toamna si iarna, crestinii ortodocsi sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
In satele romanesti se mai pastreaza obiceiuri, datini si traditii, legate de aceasta sarbatoare, care mai este numita Obrejenia, ce semnifica in slavona, transformare, schimbare.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
"Pahiyas" este unul dintre cele mai mari festivaluri ale recoltei care are loc in fiecare zi de 15 mai, in mai multe orase din Filipine.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev