Halloween
Seara de Halloween, din 31 octombrie, este sarbatorita in toata Europa, in America de Nord si chiar in tarile ce au importat recent aceasta traditie.
Seara de Halloween, din 31 octombrie, este sarbatorita in toata Europa, in America de Nord si chiar in tarile ce au importat recent aceasta traditie.
24.02.2017. In acest an, Postul Pastelui incepe in 27 februarie, iar Pastele va fi sarbatorit pe 16 aprilie.
Bucovina este cunoscuta, in afara de ouale incondeiate si manastirile pictate, de renumita Ceramica neagra de la Marginea, judetul Suceava.
Legumele la cuptor reprezinta o cina perfecta in dieta South Beach, alaturi de un peste la gratar.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, crestin ortodocsii sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.
Placintele ardelenesti se fac, atat dulci, cat si sarate, in variante mai mult sau mai putin asemanatoare.
De Dragobete, exista obiceiul ca fetele mari sa stranga apa din omatul netopit.
23.10.2017. Intre 12 noiembrie si 26 noiembrie, la Fukuoka, Japonia are loc ''Kyushu Basho'', ultimul dintre cele sase turnee anuale Sumo pentru profesionisti.
In cadrul programul de slabire pe termen lung, putem consuma la micul dejun carbohidrati cu indice glicemic scazut.
Desfasurata toamna, pe parcursul a cinci zile, sarbatoarea Diwali, reprezinta triumful binelui asupra raului si reuneste familiile in jurul unor mese pline cu bucate.
Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.
In Muntii Tatra (Carpatii Nordici), la limita intre Polonia, Cehia si Slovacia, traiesc peste un milion de vlahi si gorali, care se considera urmasii dacilor liberi.
Dansul traditional din Sri Lanka este tot mai cunoscut in lume datorita stilului creativ contemporan.
„Academia Artelor Traditionale din România” reprezinta forul national al celor mai valorosi si reputati mesteri populari din Romania.
,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.
Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.
Mancare traditionala din Banat.
Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.
La 1 februarie sarbatorim Sfantul Trifon (Trif Nebunul), care apara viile si livezile de omizi, lacuste, viermi, gandaci.
1.06.2017. Copilul fericit are la dispozitie o saptamana plina cu amintiri de neuitat !
Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 27 aprilie 2017, orele 18, la Clubul Taranului, la conferinta Taranii, agricultura si subventiile: promisiuni si infundaturi.
Marinera este un dans de cuplu gratios si romantic, din Peru, care utilizeaza batistele ca recuzita.
Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
Tangoul a aparut in Argentina, in jurul anului 1880.
In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.
Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.
1.03.2017. Baba Dochia isi are ziua sa intotdeauna la 1 martie iar zilele babei sunt legate de ziua de Martisor.
In fiecare an, de Anului Nou, un obicei vechi de uratura are loc in cantonul Appenzell, Elvetia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev