Tangoul argentinian
Tangoul a aparut in Argentina, in jurul anului 1880.
Tangoul a aparut in Argentina, in jurul anului 1880.
Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.
Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.
O masa aleasa de sarbatori fara un vin bun inseamna o sfidare a bunelor maniere.
In fiecare an, de Anului Nou, un obicei vechi de uratura are loc in cantonul Appenzell, Elvetia.
Coltunasii cu carne ''Empanadas'', o specialitate locala din Argentina si intalnita in intreaga America Latina este capabila sa incante cele mai rafinate si exigente gusturi.
Anul Nou este marcat, in comunitatea romaneasca, de jocurile mimice cu masti de animale, de tip turca, brezaie, capra, malanca, strutul, etc.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
Un obicei general, practicat de romani cu prilejul Anului Nou, este Plugusorul.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, zi de hotar intre toamna si iarna, crestinii ortodocsi sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
Cea mai raspandita sarbatoare in lume este Revelionul.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.
Pe 1 noiembrie, credinciosii catolici, greco-catolici, ortodocsi, protestanti, reformati din Transilvania celebreaza „Luminatia”, o sarbatoare a mortilor.
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
In traditia populara, sarbatoarea Sfantului Dimitrie marcheaza sfarsitul verii pastorale, fiind numita si Samedru sau Ziua Soroacelor.
Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Sfanta Cuvioasa Parascheva, este sarbatorita in ziua de 14 octombrie si foarte multi pelerini obisnuiesc sa vina la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei.
In Olanda si zona din Flandra (Belgia) in care se vorbeste limba olandeza, au loc parade stralucitoare cu banere si portrete purtand imaginea Sfantului Nicolae.
In valea numita „Axion Estin”, traia un mare sihastru care avea ucenic un calugar tanar, pe care-l crestea, ca sa ramana in chiliuta lui.
Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.
La inceput de an bisericesc, pe 8 septembrie, sarbatorim Nasterea Maicii Domnului, unindu-ne glasurile in cantari de lauda pentru pururea fecioara Maria.
Musevisa (Mouse Song) este un foarte popular cantec de Craciun in Norvegia.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev