Friptura de miel la tava
Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
Tangoul a aparut in Argentina, in jurul anului 1880.
In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.
Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.
1.03.2017. Baba Dochia isi are ziua sa intotdeauna la 1 martie iar zilele babei sunt legate de ziua de Martisor.
In fiecare an, de Anului Nou, un obicei vechi de uratura are loc in cantonul Appenzell, Elvetia.
24.02.2017. In acest an, Postul Pastelui incepe in 27 februarie, iar Pastele va fi sarbatorit pe 16 aprilie.
Anul Nou este marcat, in comunitatea romaneasca, de jocurile mimice cu masti de animale, de tip turca, brezaie, capra, malanca, strutul, etc.
Legumele la cuptor reprezinta o cina perfecta in dieta South Beach, alaturi de un peste la gratar.
Un obicei general, practicat de romani cu prilejul Anului Nou, este Plugusorul.
22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.
Cea mai raspandita sarbatoare in lume este Revelionul.
De Dragobete, exista obiceiul ca fetele mari sa stranga apa din omatul netopit.
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
In cadrul programul de slabire pe termen lung, putem consuma la micul dejun carbohidrati cu indice glicemic scazut.
Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.
Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Dansul traditional din Sri Lanka este tot mai cunoscut in lume datorita stilului creativ contemporan.
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.
Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.
Mancare traditionala din Banat.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
La 1 februarie sarbatorim Sfantul Trifon (Trif Nebunul), care apara viile si livezile de omizi, lacuste, viermi, gandaci.
In Olanda si zona din Flandra (Belgia) in care se vorbeste limba olandeza, au loc parade stralucitoare cu banere si portrete purtand imaginea Sfantului Nicolae.
Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.
Marinera este un dans de cuplu gratios si romantic, din Peru, care utilizeaza batistele ca recuzita.
Musevisa (Mouse Song) este un foarte popular cantec de Craciun in Norvegia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev