Cetatea Brasov -Saptamana Medievala

Evenimentul se va desfasura in perioada 1- 3 noiembrie 2013, la Cetatea Brasov, iar programul va fi sambata si duminica intre orele 11:00 -21:00.

Festivalul are un specific medieval, un festival dedicat familiei cu acces gratuit la toate actvitatile. Vor fi organizate tabară de cavaleri, lupte interactive, atelier de tras cu arcul, atelier de dans medieval si povesti strsvechi rostite de Nobilul Ioan. Hanul special amenajat intr-unul din bastioanele Cetatii va aduce produse specifice sezonului cu gust de toamna: diverse sortimente de vin fiert, tuica fiarta, specialitati traditionale gatite la gratar si la ceaun. Zona de piata medievala aduce la vanzare muraturi de casa aduse direct din beciul bunicii, branzeturi, miere, gemuri, zacusca, turta dulce, placinte si prajituri de casa, paine coapta pe vatra. O alta zona va fi acoperita de mestesugarii cu decoratiuni de toamna si accesorii realizate manual.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 01 noiembrie la ora 17.00. Sambata va fi un program folcloric arhaic multicutural, fiind invitate mai mult etnii din Brasov. Un spectacol ce va aduce culoare, costume populare si traditie. Duminica va fi organizat un turnir cu cai, un show nou, o scena de lupta spectaculoasa si un element inedit: caii dresati vor trece prin foc. Spectacolul se va inchide cu o coregrafie pe tema Medievala prezentata de Baletul Oficial (balerinii de la Opera Brasov) care se numeste “Destinul" si cu foc.

O alta activitate in premiera va fi ‘’Porti deschise catre comori" concurs de tipul "Treasure Hunting" care va avea ca premiu un week-end la Bran pentru toata familia si acces gratuit in Castelul Bran.
Organizatori : Bonima – the events company cu sprijinul AFCN, APDT, DWK.

 

 


Cautare