Buric de Saveni
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Judetul Botosani se poate lauda cu cozonacii domnesti, alivencile si placintele poale în brau.
''Produsele traditionale ''La Baciu'' sunt obtinute la societatea comerciala ANDELVERO, din Campulung Moldovenesc, societate ce poarta numele celor 3 fiice ale familiei Baciu: Ana, Delia si Veronica.
Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiințe Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, organizeaza concursul ,,Identificaresi atestarea de produse traditionale”.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Produsele Prodincom Ilisesti, judetul Suceava, sunt realizate din carne de calitate superioara, din productia fermelor proprii de vite si taurasi si din sacrificarea oilor.
Se obtine din zerul rezultat din prelucrarea laptelui in cas (de oaie sau de vaca).
In judetul Iasi, produsele traditionale de carne oferite de Fabrica de Fum au o clientela fidela, pentruca sunt de calitate si la un pret acceptabil.
Societatea Niro Serv Com este situata in Gura Humorului, un orasel linistit de munte din inima Bucovinei.
Rio Bucovina a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare.
Apele minerale naturale Dorna isi au originea in Carpatii Orientali, intr-o arie protejata ecologic in zona Vatra Dornei.
SC AURORA COM SRL este o unitate cu profil de abatorizare si productie de preparate din carne din Odobesti, judetul Vrancea
S.C. PRODPROSPER S.R.L. este o companie privatacu capital integral romanesc, care s-a infiintat in anul 1994. De la 20 de salariati si o productie zilnica de 1-2 tone preparate din carne realizata s-a ajuns in prezent la 180 de salariati si o productie zilnica de 25 de tone.
Producatorul Marcel Iacob, realizeaza un produs select, care se pune la masa de nunta, alaturi de alte specialitati din carne.
Branzeturile Artesana contin doar lapte, fermenti lactici, cheag si sare. De retinut ca unele retete nu contin nici fermenti nici sare, facandu-le astfel ideale pentru orice fel de dieta.
Produse traditionale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vrancea, Vaslui:
Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine "Moldoovis" Botosani a lansat, duminica, in cadrul Targului Agro-Zoo deschis la Popauti, "branza de oaie Botosani".
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
Zacusca de vinete, de fasole, gemul de prune de Vladeni vor ajunge pe mesele europenilor. Este vorba de un proiect cu finantare europeana care le permite fermierilor.
Asociatia Pomiviticola Hilita, comuna Costulesti, judul Iasi produce printre altele dulceata de nuci verzi.
Cofetaria, patiseria si brutaria Delicatese Larisa ofera produse de calitate, servicii de catering sau comenzi personalizate cu ingrediente naturale.
Societatea comerciala Cozonac Bujor SRL a fost infiintata ca forma juridica in anul 2006, in orasul Suceava.
In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.
© Copyright 2019 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev