„Meso istarskog goveda – boškarina/Meso istrskega goveda – boškarina”, DOP, Croatia si Slovenia, este o carne proaspătă de vita supusă unei maturări controlate timp de cel puțin 15 zile.
Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.
Potica slovena STG, este o prajitura pregatita in forme rotunde, avand cinci variante de umplutura.
„Istarski prsut”/„Istrski prsut” este un produs cu Denumire de origine Protejata din carne uscata conservată, obtinut din pulpa de porc, fara sorici si grasime sarata cu sare de mare, uscata la aer fara afumare.
„Piranska sol” este sare de mare, inregistrata DOP, recoltata, exclusiv, in zonele saraturate Secovlje si Strunjan, Sloveni, de pe o suprafata naturala formata din alge si minerale cunoscuta sub denumirea de „petola”.
"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.
Sunca "Kraski prsut", Slovenia, a fost inregistrat de catre UE, cu indicatie geografica protejata.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev