Au fost nevoie de secole pentru ca această brânză mică și rotundă să scape de umbra celebrului său concurent local, Roquefort.

Read More

Veneția se poate lăuda cu cel mai vechi și Rio cu cel mai mare, dar Limoux, Franta, susține că are cel mai lung carnaval din lume.

Read More

Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.

Read More

Watercress” (Nasturelul), STG, Marea Britanie, este cultivat în mod natural în apă curgătoare, după o metodă tradițională de producție comercială utilizată de peste 200 de ani.

Read More

Salade Niçoise își are originea în orașul francez Nisa.

Read More

Pastisul este un aperitiv esential in Provence, ce apartine unei familii de lichioruri ce au la baza anasonul, printre care ouzo, arak, raki, sambuca si mastika.

Read More

Crăciunul este o sarbatoare foarte importantă pentru francezi, si pentru că țin foarte mult la unitatea familiei, este obligatoriu ca toți membrii să se reunească la masă.

Read More

Bulagna de l’Ile de Beauté, IGP, Franta, este un produs emblematic din Corsica, care rezultă dintr-o pricepere ce reflectă insula, cultura și obiceiurile acesteia.

Read More

Sardele preparate la cuptor cu macris.

Read More

Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.

Read More

Haricot de Castelnaudary, IGP, Franta, este o fasole alba uscata din specia Phaseolus vulgaris.

Read More

Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.

Read More

Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.

Read More

Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.

Read More

Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.

Read More

Berthoud este o reteta traditionala creata la inceputul secolului al XX-lea. La inceput, acesta era un nume de familie raspandit in Chablais.

Read More

Supa de ceapa cu vin si branza rasa (reteta Franta).

Read More

Reteta frantuzeasca de sunca cu ou si smantana.

Read More

Brousse du Rove” DOP, Franta, este o branza de capra prezentata sub forma de cornet.

Read More

Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.

Read More

Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.

Read More

''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.

Read More

Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.

Read More

Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata in cea mai importanta regiune de crestere a caprelor din Franta.

Read More

Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.

Read More

Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.

Read More

Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.

Read More

Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.

Read More

Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.

Read More

"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.

Read More