Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata in cea mai importanta regiune de crestere a caprelor din Franta.
Aici se produc multe branzeturi de capra dintre care Chabis si Cabicou care detin stampila AOC. Chabichou du Poitou, este o branza cu o crema neteda, ferma, supla si matasoasa, un gust subtil si usor si cu arome puternice. Branza este facuta din lapte proaspat si integral din caprine din rasele Alpine, Saanen, Poitevine. Chabichou este întotdeauna fabricat in conformitate cu metodele traditionale folosite in ferma.
In secolul al VIII-lea, dupa infrangerea armatelor arabe, de catre francezi, caprele care insoteau trupele invadatoare, raman in zona Poitou, si profitand de pasunile de calitate foarte buna, dadeau laptele bogat si abundent din care sa nascut aceasta branza. Chabichou du Poitou apare pentru prima data mentionata intr-o scriere din 1732. Un platou de branzeturi fara branza de capra este aproape de neconceput ! Se recomanda un vin din Valea Loarei sau un Chardonnay alb simplu, de pilda un Corcova Chardonnay alb. Branza cu miez moale alb si crusta inflorita, se gaseste pe piata online in gramaj de 150 g. OFERTA >>