November Porc

Noiembrie în Bassa Parmense înseamnă November Porc, un eveniment itinerant care se desfășoară pe parcursul a 4 weekend-uri în municipiile Sissa, Polesine, Zibello și Roccabianca.

Festivalul este sărbătorit toată luna în onoarea celebrelor șunci de prosciutto și culatello produse aici, fiecare weekend având o temă nouă și un produs recomandat de încercat. Restaurantele de pe „Strada del Culatello” oferă chiar și preparate locale din carne de porc la prețuri avantajoase! In weekendul de deschidere la Sissa, se poate vedea procesarea porcului pentru a obține mezeluri precum culatello, coppa, „mariola” (versiunea locală cotechino), „mariolone” (versiunea gigantică a mariolei) și cireli. Sarbatoarea aceasta este si o oportunitate de a vizita realități locale istorice și cu adevărat pitorești precum: Restaurantul Antica Corte Pallavicina si Muzeul Culatello; Restaurantul Trattoria La Buca; La Vecchia Baracca. Evenimentul lunar, a inceput vineri 4 noiembrie 2022 la Sissa cu deschiderea temei “I Sapori del Maial”. Pe strazile din centrul orasului Bassa se vor putea degusta din preparatele pregatite de priceputi bucatari ai asociațiilor locale și de numeroșii expozanți care vor oferi delicatese de pe tot teritoriul național. În standul din Piazza Roma, administrat de voluntari, se va putea lua prânzul și cina pentru tot weekendul până la închiderea pieței, duminică 6 noiembrie.

Sissa îi va da ștafeta localitatii Polesine Parmense, care va deschide serbările, vineri 11 noiembrie odată cu inaugurarea temei “Ti Cuociamo Preti e Vescovi”. In zona situată pe râul Po se vor putea cumpăra multe delicatese locale și se vor putea gusta din preparatele oferite de Asociațiile din Polesine și de numeroșii operatori de street food prezenți în zona alimentară din centrul zonei. Cel de-al treilea weekend care va avea loc la Zibello, cu tema “Plăceri și arome de la Corte di Re Culatello” își va deschide porțile vineri, 18 noiembrie, și va continua sâmbătă cu inaugurarea expozițiilor de piață de produse tipice și produse nealimentare produse de mulți artiști. Cea de-a douăzecea ediție a celei mai gustoase ștafete din Italia se va încheia pe 25, 26 și 27 noiembrie la Roccabianca, cu tema “Armonie di Spezie e Infusi”. Nu vor lipsi mâncarea de stradă, specialitățile locale și marea piață de produse tipice. Centrul orașului Bassa Parmense se va îmbrăca pentru marea finală, iar Castelul medieval va fi deschis vizitatorilor.