Boccaccesca, inspirata de parfumul, culoarea si aroma florilor, atrage nenumarati vizitatori pe strazile inguste medievale din Certaldo Alto, Toscana, Italia.
Vinuri toscane cum ar fi Chianti Classico sau Brunello din Montalcino sunt legendare, iar degustarile au loc in toate cele trei zile ale festivalului, cu participarea somelierilor de renume. In plus, stand dupa stand, comerciantii locali, ofera cele mai bune si mai proaspete produse din regiune.
Un ingredient important al bucatariei din Toscana este painea cu stafide sau rozmarin, ce merge bine cu ribolleta, o supa delicioasa realizate din fasole, varza si legume si cu diverse aperitivele, inclusiv cu salam si prosciutto. Se mai poate incerca mancare de iepure, cerb sau chiar mistret, urmate de prajituri cu migdale si alte dulciuri tipice. Nu numai ca festivalul ofera cele mai delicioase mancaruri si vinuri dar si concursuri sau demonstratii de gatit prezentate de bucatari italieni celebri; si totul intr-o reconstituire medievala aducand la viata splendorile Renasterii.
Certaldo este situat la 50 km de Florenta, impartit intr-o parte veche pe varful unui deal si o parte mai moderna. Partea medievala este aproape construita in intregime din caramida si este bine conservata, cu mai multe palate cum ar fi Palazzo Pretori. Este si orasul natal al Giovanno Boccaccio, scriitorul renascentist, celebru ca autor al povestilor Decameronului.