Capuns, preparat elvetian

Capuns este un fel de mâncare tradiționala elvetiana, constând în rulouri de aluat umplute cu carne uscată și învelite în frunze de mangold.

Capuns este un fel de mâncare tradiționala elvetiana, constând în rulouri de aluat umplute cu carne uscată și învelite în frunze de mangold.

„Bursa Kestane Şekeri” IGP, Turcia, este un produs de cofetărie obținut prin decojirea fructelor castanului și fierberea lor în sirop.

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti vă dă întâlnire, între 29 noiembrie și 1 decembrie 2025, la Târgul de Sfântul Andrei.

Tara Făgăraşului este una dintre cele mai mari si mai bine individualizate depresiuni de contact ale Transilvaniei.

Legenda spune că fasolea cu ciolan își are originile încă de la Marea Unire din 1918, când delegații veniți la Alba Iulia au fost găzduiți și hrăniți de localnici.

Se apropie sărbătorile de iarnă și In fiecare an, orașe precum București, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova sau Brașov organizează evenimente spectaculoase, cu luminițe, colinde, preparate tradiționale și patinoare în aer liber.

Ziua Sfântului Andrei, sărbătorită în fiecare an pe 30 noiembrie, este una dintre cele mai importante sărbători naționale ale Scoției.

Timp de mai multe secole obstea sateasca a fost singura forma de viata sociala de pe teritoriul tarii noastre.

Țara Lăpușului este o zonă etnografică situată în sudul județului Maramureș, în nord-vestul României, cunoscută pentru patrimoniul său cultural bogat.

Prunele cu miez de nucă în vin roșu de Lalova sunt un desert tradițional, bogat și aromat, care combină prune uscate umplute cu miez de nucă și fierte în vin roșu.

In zona Apusenilor, un prilej de a se face auzite cantecele si jocurile motesti au fost torcariile si clacile traditionale.

Torup este situat pe o peninsulă între mare și un fiord, la 60 km nord-vest de Copenhaga, Danemarca.

„Adana Şalgamı”IGP, Turcia, este o băutură fermentată din morcovi negri si napi.

„Liptovské šialence”, IGP, Slovacia, este un tip unic de cârnat fabricat prin metode tradiționale, din cartofi cu jumări și condimente, învelit în membrane naturale din intestine de oaie.

În 2016, a fost inaugurată cea mai mare ferma acvaponica urbana din Europa.

Mouans-Sartoux este un oraș mic, din sud-estul Franței, care de 40 de ani, s-a angajat într-o politică alimentară locală ambițioasă și sustenabilă, care vizează protejarea atât a mediului, cât și a sănătății cetățenilor.

Împodobirea casei de Crăciun este parte din tradiția oricărei familii care dorește să sărbătorească această perioadă a anului într-un decor de basm.

“Merele design” Aomori sunt create de fermierii din orașul Tsuruta, Japonia, care folosesc autocolante sau foi transparente cu modele pentru a bloca lumina soarelui de pe părți ale unui măr necopt.

O noua inițiativa locala din Judetul Salaj, care contribuie la promovarea traditiilor culinare, o reprezinta Hanul lu’ Ancuta, noul Punct Gastronomic Local din localitatea Popeni, comuna Mirșid.

„Cârnați din topor din Vâlcea” au fost recunoscuți oficial la nivel european, devenind al 15-lea produs românesc cu Indicație Geografică Protejată (IGP).

Festivalul ZAVAIDOC 2025 este un regal al muzicii vechi lăutărești ce are loc sâmbătă, 22 noiembrie, și duminică, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești.

Postul Nașterii Domnului 2025, cunoscut și ca Postul Crăciunului, va începe în data de 14 noiembrie și se va încheia în 24 decembrie.

„Bayerischer Bärwurz” este o băutură spirtoasă produsă în Bavaria, mai ales în Pădurea Bavareză, într-un mod tradițional, din rădăcina plantei Meum athamanticum (Jacq.) sau a plantei Ligusticum mutellina (L.) Crantz, denumita „Branca-ursului”

Comisia Europeană a prezentat recent, o viziune pentru viitorul agriculturii și al producției alimentare în UE.

Chişca este singurul preparat tradiţional pe bază de măruntaie de porc, nelipsit de pe masa de Crăciun, ce are în compoziţie şi legume (cartofi).

Kaytaz böreği, IGP, Turcia, este o delicatesă faimoasă din regiunea Hatay.

Situat în zona muntoasă a Bazinului Giurgiu din județul Harghita, Remetea este unul dintre cele mai mari sate din regiune, cu o populație de 6.171 de locuitori.

Ţara Almăjului este o zonă etnografică izolată din sudul județului Caraș-Severin, situată în partea central-sudică a acestuia.

Brânza de Horezu a cucerit din nou cei mai buni experți din lume si a luat aurul la World Cheese Awards 2025.

În perioada 6 – 9 noiembrie, pe Platoul Sălii Polivalente din Târgoviște, sunteți așteptați la o experiență autentică plină de arome si culoare la Târgului Tradițional de Sf. Mihail și Gavril!
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev