Informatii generale

Țara Lăpușului este o zonă etnografică situată în sudul județului Maramureș, în nord-vestul României, cunoscută pentru patrimoniul său cultural bogat.

Liptovské šialence”, IGP, Slovacia, este un tip unic de cârnat fabricat prin metode tradiționale, din cartofi cu jumări și condimente, învelit în membrane naturale din intestine de oaie.

Mouans-Sartoux este un oraș mic, din sud-estul Franței, care de 40 de ani, s-a angajat într-o politică alimentară locală ambițioasă și sustenabilă, care vizează protejarea atât a mediului, cât și a sănătății cetățenilor.

Merele design” Aomori sunt create de fermierii din orașul Tsuruta, Japonia, care folosesc autocolante sau foi transparente cu modele pentru a bloca lumina soarelui de pe părți ale unui măr necopt.

O noua inițiativa locala din Judetul Salaj, care contribuie la promovarea traditiilor culinare, o reprezinta Hanul lu’ Ancuta, noul Punct Gastronomic Local din  localitatea Popeni, comuna Mirșid.

Festivalul ZAVAIDOC 2025 este un regal al muzicii vechi lăutărești ce are loc sâmbătă, 22 noiembrie, și duminică, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești.

Bayerischer Bärwurz” este o băutură spirtoasă produsă în Bavaria, mai ales în Pădurea Bavareză, într-un mod tradițional, din rădăcina plantei Meum athamanticum (Jacq.) sau a plantei Ligusticum mutellina (L.) Crantz, denumitaBranca-ursului”

Cautare