O călătorie culinară în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului
Slow Food Travel este conceput pentru călătorii curioși și responsabili care doresc să cunoască cu adevărat cultura gastronomică locală a regiunii buzoiene.
Slow Food Travel este conceput pentru călătorii curioși și responsabili care doresc să cunoască cu adevărat cultura gastronomică locală a regiunii buzoiene.
1.500 de bucatari din intreaga lume au adus un omagiu gastronomiei franceze prin meniuri specifice, in cadrul actiunii "Good France", organizata in 21 martie 2016
Punctul gastronomic local din satul Teșila, comuna Valea Doftanei, Județul Prahova.
In "Muzeul trovantilor" din Costesti, Valcea, se gasesc cateva pietre uriase, cu dimensiuni cuprinse intre 6 si 10 metri.
Pe Drumul Vinului, un proiect de dezvoltare a zonei turistice din Prahova, puteti vizita Conacul Domniței Ralu, de la Chițorani.
Marele Premiu pentru varietatea serviciilor de agrement pe anul 2015 a fost atribuit pensiunii ''Casa cu Tei'', din Sarata-Monteoru, Buzau
Satul Banului, Magureni, Prahova, este un proiect pentru viața din off-line.
Romania a ratificat Conventia Patrimoniului Mondial pe 16 mai, 1990. Incepand cu luna august 2010, aceasta are sapte site-uri in Patrimoniului Mondial, dintre care una in categoria situri naturale, iar restul de sase in categoria situri culturale.
Turismul rural reprezinta pentru dezvoltarea satelor romanesti, un bun mijloc pentru a cunoaste si a intelege identitatea unui popor milenar, cladit pe mituri si cunostinte stravechi.
Bisericile de lemn din nordul Olteniei figureaza printre siturile culturale europene cele mai amenintate.
Statiunea balneclimatica permanenta Govora, judetul Valcea, este situata la altitudinea de 300 m intr-o depresiune subcarpatica, pe valea raului Hinta.
Jurilovca a castigat titlul de sat cultural al Romaniei in 2015.
Delta Dunarii a reusit sa devina una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta, inregistrand o crestere intre 15%-52% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In fiecarea an, s-a organizeaza la Plenita, judetul Dolj, sarbatoarea bujorului, unde participa mii de oameni.
Statiunea Techirghiol este situata pe malul nord-vestic al lacului Techirghiol.
Statiunea Sarata Monteoru se afla la 19 km de municipiul Buzau.
“Casa Cartianu”, Turcinesti, Gorj, noua agropensiune de 4 margarete, fost premiata in 2019 pentru traditia locala.
La poalele muntilor Bucegi, intr-o poienita mirifica, inconjurata de linistea padurii, preotul Gherontie Puiu a descoperit ceea ce i s-a aratat in vis, locul unde "Maicuta Domnului" a dorit sa fie construit un lacas sfant.
Din ce in ce mai multe obiective turistice din România sunt cotate cu stele Michelin!
Pensiunea Lin Cota 1000 este situata in Moroieni, judetul Dambovita si este clasificata de Ministerul Turismului la 3 margarete.
Mancarea sanatoasa este unul dintre marile motive pentru care a fost creat pensiunea si restaurantul bio la Ferma Club 5, Moroieni, Dambovita, situata la 18 km de Sinaia.
Daca ar fi sa gasim un loc linistit acesta nu ar putea fi decat ansamblului rupestru de la Alunis, judetul Buzau.
Cheia este o statiune de tratament situata pe raul Teleajen, la poalele muntilor Ciucaş, la altitudine de 871 m.
Litoralul romanesc reprezinta tarmul occidental al Marii Negre si este cea mai exploatata zona turistica din Romania. De-a lungul malului marii se întind numeroase statiuni turistice de vara.
Statiunea balneo-climaterica Amara este situata in in zona de campie a Baraganului central, pe malul nord-vestic al lacului Amara, la 7 km de orasul Slobozia. Un parc dendrologic mare amenajat cu bun gust, confera statiunii un farmec deosebit.
Valea Prahovei, cel mai cunoscut traseu turistic din Muntii Carpati, este situat pe traseul raului Prahova, afluent al raului Ialomita.
Un proiect finantat din FEDR vizeaza incurajarea oportunitatilor de angajare in regiune prin refacerea Lacului Belona, situat in statiunea Eforie Nord de pe litoral.
“Cocosul Rosu” iti propune sa te aduca aproape de natura si atmosfera satului romanesc.
EFORIE NORD este a doua mare statiune a litoralului romanesc, situata la aproximativ 12 kilometri de municipiul Constanta, pe drumul de legatura cu orasul Mangalia.
Cetatea Poenari este situata pe un varf de munte, in apropierea Barajului Vidraru, pe raza satului Capatanenii Pamanteni, comuna Arefu, la 27 km de Curtea de Arges.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev