Verde la alergat in Muntii Macinului!

In 3 mai 2014 va avea loc editia I a Maratonului Macin.

 

Alergarea montana este organizata de Asociatia 'Alearga Zambeste Traieste' cu sprijinul Administratiei Parcului National Muntii Macinului.

Sportul saptamanii este alergarea montana care are ca punct de intalnire pentru participanti si sustinatorii lor comuna Greci. Aici va fi startul si finish-ul.

Odata ajunsi in zona va puteti bucura de frumusetile comunei, care reprezinta punctul principal de intrare in parc. Incercati o placinta dobrogeana in zona si nu veti regreta! Obiceiurile si traditiile sunt strans legate de conditiile de mediu, precum caracteristicile formelor de relief si resursele naturale ale solului si subsolului. Ca urmare a vecinatatii cu muntii hercinici a fost favorizata dezvoltarea unei adevarate industrii de exploatare a pietrei, ocupatie caracterizata in prezent ca fiind una traditionala pentru comunitate, in special pentru cea a italienilor. Astfel ca toata lumea va avea o zi plina.

Concurentii, amatori sau sportivi cu experienta, se pot inscrie la una din urmatoarele curse: Semimaraton montan 24 km, Maraton montan 38 km, Cursa copiilor.

Participantii pot alerga doar pe traseul marcat cu benzi indicatoare, folosirea oricarui alt drum are ca rezultat descalificarea.

 


Cautare