Traditionalul "Tiroler Kaiserschmarrn"
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
„Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
„Sörmlands Ädel” este o brânză matură din Suedia, cu pastă moale cu mucegai, fabricată din lapte de vacă integral.
Sarmalele "pitici de Lalova” este o specialitate tradiţională moldovenească.
„Íslenskt lambakjöt” este denumirea dată cărnii DOP, provenite de la miei islandezi de rasă pură, născuți, crescuți și sacrificați în insula Islanda, Oceanul Atlantic de Nord.
Liptovské droby este un tip unic de cârnat cu umplutura de cartofi, jumări și condimente, introdusă în membrane din intestine naturale de porcine.
Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.
Anul 2024 a fost un sezon pozitiv pentru exportul de caise moldovenești.
Reteta traditionala din Croatia de peste afumat cu fasole.
Denumirea „Vindelnrökt skinka” IGP, Suedia, desemnează jambonul întreg provenit de la porc, afumat la cald, printr-o metodă tradițională, cu lemn de arin.
Moussaka este un fel de mâncare grecească delicioasă, care aduce în farfurie aromele și tradițiile mediteraneene.
În Kütahya Pazarlar, Turcia, se cultivă cireșele și vișinele, preferate de consumatori, datorită culorii roșii, strălucitoare, bobului mare și duratei lungi de păstrare.
Peștele la cuptor este o specialitate tradițională specifică satelor din lunca Prutului, Republica Moldova, iar localnicii păstrează rețeta de preparare și o transmit din generație în generație.
Denumirea „Tertziellouthkia” DOP, Cipru, desemnează un tip de paste făinoase obținute prin amestecul făinii de grâu dur cu apă.
Reţeta Gumbo de Louisiana este o reteta de mancare americana traditionala.
Un record mondial pentru cea mai mare slanina a fost stabilit în 15 aprilie 2019 la Festivalu Karanac, Croatia.
Denumirea „Bratislavský rožok” este utilizată exclusiv pentru a desemna acest tip special de produs fin de panificație sau de patiserie.
Batogul de sturion este un adevarat delciu culinar, realizat după o rețetă veche, transmisă din generație în generație.
Denumirea „Hollandse maatjesharing”/„Hollandse Nieuwe”/„Holländischer Matjes” este o denumire comună care desemnează produsul tradițional olandez pescuit în perioada 1 mai-31 august.
Reteta aperitiv pentru sarbatorile de iarna.
Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.
„Meso turopoljske svinje” DOP, Croatia, reprezintă carnea proaspătă obținute din rasa de porci Turopolje.
„Lumblija” IGP, Croatia este o pâine dulce, aromata, rotundă, produsă prin coacerea aluatului dospit.
Băutură tradițională turcească pe bază de iaurt.
„Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.
Denumirea de origine protejată „Milas Yağlı Zeytini” cuprinde măslinele de masă din soiul Memecik, cultivate în districtul Milas.
„Aito saunapalvikinkku”/„Äkta basturökt skinka” IGP, Finlanda, este un produs din carne obținut din jambon întreg sau din felii rotunde de jambon de la porci pentru îngrășat.
Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
„Watercress” (Nasturelul), STG, Marea Britanie, este cultivat în mod natural în apă curgătoare, după o metodă tradițională de producție comercială utilizată de peste 200 de ani.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev