Pepenii galbeni „Kırkağac Kavunu”
„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.
„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.
„Agros Rosewater” IGP, Cipru, este un distilat apos obținut prin distilarea în apă potabilă a florilor întregi de trandafir aromatic din specia Rosa damascena.
„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.
Bifana este un sandvis traditional portughez care constă dintr-o chiflă umplută cu cotlet de porc marinat.
„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.
Orezul Karacadağ, cultivat in Turcia, la poalele muntelui Karacadağ, de 2025 de metri, este printre tipurile de orezul de cea mai bună calitate din lume.
„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.
Sarmalele "pitici de Lalova” este o specialitate tradiţională moldovenească.
„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.
Liptovské droby este un tip unic de cârnat cu umplutura de cartofi, jumări și condimente, introdusă în membrane din intestine naturale de porcine.
Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.
Anul 2024 a fost un sezon pozitiv pentru exportul de caise moldovenești.
„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.
Denumirea „Vindelnrökt skinka” IGP, Suedia, desemnează jambonul întreg provenit de la porc, afumat la cald, printr-o metodă tradițională, cu lemn de arin.
Kimchi de varză este o delicioasă și tradițională specialitate coreeană.
În Kütahya Pazarlar, Turcia, se cultivă cireșele și vișinele, preferate de consumatori, datorită culorii roșii, strălucitoare, bobului mare și duratei lungi de păstrare.
Česnica este o paine sau o prajitura indespensabila Cinei de Craciun in traditia sarba, ce are loc pe 7 ianuarie.
Denumirea „Tertziellouthkia” DOP, Cipru, desemnează un tip de paste făinoase obținute prin amestecul făinii de grâu dur cu apă.
Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.
Un record mondial pentru cea mai mare slanina a fost stabilit în 15 aprilie 2019 la Festivalu Karanac, Croatia.
Denumirea Gaziantep Menengiç Kahvesi DOP a fost înregistrată în Jurnalul Oficial European, în sectorul agroalimentar din Turcia.
Batogul de sturion este un adevarat delciu culinar, realizat după o rețetă veche, transmisă din generație în generație.
Baba Neagră” este o prajitura traditionala din Republica Moldova, care s-a transmis din generație în generație gospodinelor din nordul țării.
Reteta aperitiv pentru sarbatorile de iarna.
Sezonul sărbătorilor vine peste noi si este un moment pentru a sărbători cu un lichior de oua alaturi de familie si prietenii.
„Meso turopoljske svinje” DOP, Croatia, reprezintă carnea proaspătă obținute din rasa de porci Turopolje.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev