Heringul baltic "Norrlandsströmming"

Denumirea de Origine Protejata “Norrlandsströmming”, Suedia, se referă la heringul salbatic (Clupea harengus), capturat in Marea Baltica.

Denumirea de Origine Protejata “Norrlandsströmming”, Suedia, se referă la heringul salbatic (Clupea harengus), capturat in Marea Baltica.

Antep Fıstık Ezmesi, IGP, Turcia, este un produs fabricat prin combinarea fisticului Gaziantep recoltat timpuriu cu apă și zahăr.

Maphrao Namhom Ratchaburi, IGP, Thailanda, este un tip specific de nucă de cocos, renumită pentru apa sa dulce și parfumată.

„Spišský šípkový lekvár” DOP, Slovacia, este un gem obținut din măceșe proaspăt culese.

În Okinawa, Japonia, mancarea se bazeaza pe o dietă bogată în carotenoizi, fibre și acizi grași omega-3, cu cantități reduse de pește, fructe de mare și carne, contribuind la longevitatea locuitorilor.

„Muránske buchty” IGP, Slovacia, sunt rulouri umplute similare foietajelor, fabricate din aluat dospit care au fost stratificate cu margarină de mai multe ori.

"Awa Odori" se referă în primul rând la puiul «Awaodori», o specialitate locală din Prefectura Tokushima, Japonia, a cărui carne are o textură fermă și un gust bogat în umami.

Bündnerfleisch este o specialitate din carne de vită uscată la aer din Elveția.

Omi Beef este una dintre cele trei mărci de top de Wagyu japonez, cu o istorie de peste 400 de ani, originară din Prefectura Shiga.

„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.

Masticul crește în mod natural doar pe Peninsula Çeşme și pe insula greceasca Chios, iar Turcia a depus eforturi pentru a proteja acest produs.

„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.

Gatački kajmak din mešina (un preparat tradițional din estul Herțegovinei) a primit oficial protecția unei denumiri de origine.

„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.

Printre preparatele tradiționale bulgărești se numără salata Shopska, taratorul, banitsa, kavarma, sau musaca.

„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.

Cuchaule DOP (Denumire de Origine Protejată) este o pâine dulce, rotundă, specifică cantonului Fribourg, Elveția.

Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.

Produsul IGP „Maraş Çöreği”, Turcia, este un biscuit local specific provinciei Kahramanmaraş prin ingredientele sale și prin tehnica de coacere.

Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.

Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.

Produsul „Ġbejna tan-nagħaġ” DOP, Malta, este o brânză proaspătă produsă din lapte crud integral, obținut de la ovine din rasa „malteză”.

Boudin blanc de Liège este un cârnat albă tradițional din regiunea Liège, Belgia, preparat dintr-un amestec de carne de porc, carne de vită, grăsime de porc, ouă, pesmet, smântână, ceapă, și condimente.

„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.

Dulceața de trandafiri de Călărași este o specialitate moldovenească cu indicație geografică protejată (IGP), produsă de Fabrica de Conserve din Călărași, singurul producător autorizat.

Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.

Dulciurile din La Ligua, Chile sunt renumite pentru gustul lor specific și varietatea bogată.

„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.

Carnea de vită Hongcheon, în special „Hongcheon Neulpureum Hanwoo”, se referă la carnea de vită coreeană (Hanwoo) de înaltă calitate, crescută în comitatul Hongcheon, Coreea de Sud.

Kimchi de varză este o delicioasă și tradițională specialitate coreeană.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev