CORNISH PASTY
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
Fava Santorinis DOP, Grecia, reprezinta cotiledoanele plantei Lathyrus clymenum, uscate, decorticate si concasate, de culoare galben deschis, in forma de disc plat cu un diametru de aproximativ 2 mm si un continut de apa de maximum 13 %.
Berea ceha cu denumirea „Českobudějovické pivo” este recunoscuta la nivel european, fiind inregistrata cu Indicatie Geografica Protejata.
Produsul „Alföldi kamillavirágzat” DOP, Ungaria, este musetelul salbatic (Matricaria chamomilla L.) cules manual din zonele de campie.
Caracterul de specificitate al carnatului polonez „kiełbasa myśliwska”, STG, reiese din denumirea acestuia.
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
Caisele Gönc (IGP) reprezinta un produs tipic al celor mai nordice regiuni de cultivare a fructelor din Ungaria.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Produsul „Mostviertler Birnmost”, (IGP), Austria, este fabricat prin fermentarea in butoi a mustului din pere obtinut prin presare.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
Siropul gros „Rheinisches Apfelkraut”, DOP, Germania, este fabricat din mere si pere proaspat culese si fierte la foc mic.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
„Longjing cha” este un ceai verde, produs in tara terta CHINA si are protectie DOP.
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
„Traditional Cumberland Sausage” (IGP) este un carnat condimentat de porc, rulat in spirala.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
„Chleb prądnicki” IGP, Polonia, este o paine neagra fabricata cu maia de secara.
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
„Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil.
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
Salate Von Der Insel Reichenau (IGP), Germania, sunt salate cultivata pe aceasta insula din lacul Constance.
„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
Prajitură cilindrica stratificata „Salzwedeler Baumkuchen” (IGP), Germania, este alcatuita din straturi individuale inegale, dantelata neregulat.
Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.
Icrele „KALIX LÖJROM” (DOP), din Suedia au urmatoarele caracteristici principale:
Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.
Branza de oaie traditionala sub forma de paine, din Slovacia (ovčí hrudkový SYR - salašnícky) este inclusa in randul UE ca "specialitati traditionale garantate" (STG), potrivit unei decizii luate de catre Comisia Europeana.
Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".
„Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika”, IGP, Ungaria, se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat cultivat în zona Seghedinului.
Bremer Klaben este un cozonac mare, de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev